Počele prijave za nastavak programa za zapošljavanje žena „Zaželi“, osigurano 300 milijuna kuna

blank

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava objavilo je 19. veljače 2020. Poziv na dostavu projektnih prijedloga za „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II“, s početkom zaprimanja prijava od 2. ožujka 2020. od 9,00 sati, a Poziv će biti otvoren do 28. veljače 2021.

Više informacija kao i prijavni obrazac dostupni su na stranicama Europskog socijalnog fonda odnosno OVDJE. Za drugu fazu projekta „Zaželi“ iz Europskog socijalnog fonda predviđeno je minimalno 300 milijuna kuna, a osnovni cilj projekta je pozitivno utjecati na niz različitih aspekata socioekonomskih problema pojedinaca, ali i samih lokalnih zajednica.

Cilj je smanjenje nezaposlenosti žena zapošljavanjem u projektu, ali i kroz povećanje zapošljivosti zaposlenih žena nakon završetka projekta, te poboljšanje kvalitete života i izvaninstitucionalne skrbi uključenih starijih i potrebitih osoba. Na ovaj način utječe se na smanjenje siromaštva i socijalne isključenosti te izravno doprinosi revitalizaciji ruralnih i teško dostupnih područja. (mrms.gov.hr)