POLICIJA RADI DAN I NOĆ Čuvaju sigurnost, paze krši li tko samoizolaciju i provjeravaju tko može ući u našu županiju

Uz redovnu kontrolu prometa, brigu o sigurnosti i izlazak na uobičajene intervencije, kao što su nasilje u obitelji, krađe, prijevare, prometne nesreće, policijski službenici PU virovitičko-podravske već tjednima na prvim linijama obrane rade i na mjerama suzbijanja koronavirusa, ali i kontrolama njihove provedbe.

Osim provjere građana krše li samoizolaciju, od utorka, 24. ožujka, na pet lokacija na području naše županije policija ima dodatan zadatak: kontrolirati ulazak i izlazak građana iz Virovitičko-podravske županije sukladno odlukama Stožera o zabrani napuštanja mjesta prebivališta. Policija je i dalje na raspolaganju građanima 24 sata, u rasponu svih svojih dužnosti, poručuju vrijedni „plavci“ s terena, ali iz PU virovitičko-podravske. Glasnogovornik Josip Štajdohar kaže kako su ove mjere na snazi do daljnjega te da bez adekvatne propusnice nadležnog tijela policijski službenici neće propustiti ni jednu osobu.

– Trenutačno je na području PU virovitičko-podravske pet punktova na kojima imamo dovoljan broj policijskih službenika koji kontroliraju ulazak i izlazak građana pri ulazu i izlazu iz naše županije. Prilikom kontrole nose svu potrebnu zaštitnu opremu i poštuju preporučenu udaljenost od putnika i vozača – o poštivanju mjera od kojih nitko nije izuzet pri obavljanju svog posla kaže J. Štajhodar.

PU virovitičko-podravska zahvalila je građanima na suradnji i pozvala ih da i dalje poštuju sve mjere zaštite kako bi na taj način najviše učinili za sebe i druge. (www.icv.hr, mlo)