Poziv predsjednika GO HDZ-a Ivice Kirina članovima da se uključe u akciju Crvenog križa Virovitica vezano uz pandemiju koronavirusa

Osim izvrsne reakcije Grada Virovitice i poziva građanima da se uključe u pomoć starijim osobama, u istu akciju uključio se i Gradski odbor HDZ-a s ciljem provođenja mjera zaštite svojih građana. Tako je predsjednik Gradskog odbora HDZ-a i gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin pozvao sve članove, da se zbog novonastale situacije vezane uz pandemiju koronavirusa uključe u akciju Gradskog društva Crvenog križa Virovitica u dostavi potrebnih lijekova, higijenskih potrepština te namirnica nužnih za život starijim i nemoćnim osobama kako bi ih se zaštitilo u što je moguće većoj mjeri.

– Svi oni koji su u mogućnosti odvojiti dio svog vremena i vlastitim prijevoznim sredstvima obavljati dostavu nužnog starijim osobama i osobama koje nemaju pomoć od obitelji, prijatelja, susjeda ili drugih osoba, molim Vas, javite se Gradskom društvu Crvenog križa Virovitica,  poziva predsjednik Ivica Kirin.

Predsjednik Ivica Kirin napominje da je u ovoj situaciji najbitnija dobra priprema te da će Grad Virovitica, sukladno mjerama Nacionalnog stožera civilne zaštite, provoditi sve dodatne mjere u svrhu sprječavanja nekontroliranog širenja virusa. Naglasio je i kako su iste pripreme u tijeku te da za sada nema potrebe pojačavati mjere jer na području Virovitice za sada nema pozitivnih pacijenata.

– Molim Vas da strogo poštujete pravila ukoliko Vam je propisana samoizolacija, a ostale da izbjegavaju nepotrebne kontakte i druženja te da bespotrebno ne putuju. Sada je najvažnije za svakog pojedinca da se ponaša odgovorno te da zajedno pazimo na starije sugrađane i budemo na pomoći oko nabave namirnica i potrepština kako se oni ne bi izlagali nepotrebnom riziku. Ako dođe do povećanog broja zaraženih na području grada, kao gradonačelnik donijet ću odluku o radnoj obvezi svojih pojedinih djelatnika te o korištenju službenih vozila za dostavu potrebnih namirnica, ističe predsjednik Ivica Kirin.

Svi Vi  koji možete i želite sudjelovati u akciji, možete se javiti na brojeve telefona GDCK Virovitica: 729-458 i 729-459 te će te po potrebi biti obavješteni i uključeni u akciju ovisno o mogućnostima.

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content