Projektom “Škola, mačji kašalj” Udruga Vretenac ostvarila suradnju sa slatinskom OŠ Eugena Kumičića

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama “Vretenac” Slatina praksu dobre suradnje s udrugama i ustanovma grada Slatine nastavila je na još jednoj radionici projekta “Škola, mačji kašalj”, koja je održana u ponedjeljak, 9. ožujka, u prostorijama OŠ Eugena Kumičića Slatina.

Dok su se predškolci u prvom dijelu radionice bavili samoglasnicima A-E-I-O-U s ciljem lakšeg svladavanja čitanja i pisanja, školarci su se ozbiljno pozabavili grafomotorikom i vježbama razumijavanja.

Drugi dio radionice, ujedno svima najdraži, bio je namijenjen pripovijedanju bajki. Predškolcima i školarcima na radionici se pridružila učiteljica hrvatskoga jezika i književnosti iz OŠ Eugena Kumičića, Ivana Strupar. Učiteljica Ivana je uz malu pomoć najhrabrijih školaraca pripovijedala bajku Trnoružica. Nakon pažljivog slušanja, djeca su uz pomoć puzzli bajku sami interpretirali, te se uz bojanje opustila, a zatim i dobro zabavila uz igru Kipić.

Aktivnosti projekta “Škola, mačji kašalj” provode edukacijske rehabilitatorice Patricija Kraman i Ivana Sabolić, pod financijskom podrškom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

(www.icv.hr, adf, Udruga Vretenac)