PUCNJAVA KOD SLATINE Ubijen muškarac: Počinitelj pucao i na policiju, no brzo je svladan i uhićen

Danas je oko 16 sati u slatinskom prigradskom naselju Golenić ubijen 64-godišnji muškarac. Ustrijelio ga je poluautomatskom puškom cal. 7,62 mm (tzv. Papovka) njegov 52-godišnji sumještanin.

Prema neslužbenim informacijama, počinitelj ovog nemilog događaja od ranije je poznat po incidentnom ponašanju koje se događalo već duže vrijeme često u alkoholiziranom stanju, te je i danas, uoči samog ubojstva, hodao s puškom po mjestu i prijetio mještanima.

IMG 6738 1

Na mjesto događaja prvo su stigli policijski službenici Policijske postaje Slatina na čije je vozilo počinitelj opalio nekoliko hitaca iz spomenutog oružja te se sklonio u obližnji objekt. Također, na mjesto događaja pozvana je i Jedinica interventne policije Policijske uprave virovitičko-podravske, no policijski službenici Policijske postaje Slatina prije dolaska interventnih policajaca uspjeli su savladati počinitelja.

Kako izvještava policija, “dolaskom u naselje Golenić policijski službenici u civilnom policijskom vozilu uočili su na cesti mušku osobu kako nepomično leži nakon čega su vozilom prišli bliže kako bi utvrdili je li osoba živa i da mu pruže prvu pomoć. Dolaskom do spomenute osobe na njih je s bočne strane nepoznata osoba ispalila hitac kojom prilikom je pogodila službeno vozilo, nakon čega su policijski službenici izašli van te se sklonili s druge strane vozila.

IMG 6717 1

Istog trenutka policijski službenici su pozvali osobu da se preda i odloži oružje pri čemu je jedan od policijskih službenika uspio neprimijećen prići osobi koja je pucala na vozilo te mu je uspio izbiti vatreno oružje iz ruke, dok je drugi brzom intervencijom srušio muškarca na tlo te mu stavio sredstva za vezivanje.”

Djelatnici Hitne medicinske službe po dolasku su mogli samo utvrditi smrt nesretnog muškarca. O svemu je obaviješten i državni odvjetnik te će se nakon provedenog očevida i utvrđivanja svih okolnosti znati uzrok koji je doveo do ove tragedije.

(www.icv.hr, adf; Foto: D. Fišli)

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content