Sanjate “hollywoodski” osmijeh? Ljuskice su idealno rješenje za vas!

Ljuskice za zube su protetski nadomjesci ili tanke strukture čija je namjena uklopiti se s prirodnim zubima. Neinvazivna je i dugotrajna metoda koja može pomoći u popravljanju izgleda prirodnih zubi koji su okrhnuti, oštećeni ili nepoželjnog oblika. Najčešće se izrađuju od porculana ili keramike te se usklađuju s bojom prirodnih zubi. Postavljanje ljuskica na zube danas je popularan tretman u svijetu jer daje jednake bijele zube te osmijeh pun samopouzdanja.

Postavljanje ljuskica počinje blagim nagrizanjem površine zuba. Stručnjaci tada uzimaju otisak zuba i izrađuju ljuskice u zubotehničkom laboratoriju. Nekada se postavljaju bez brušenja površine zuba, a nekada se brusi do 0.5 milimetara zuba jer se time stvara mjesto na zubu za ljuskicu. Onda se tehnikom cementiranja zalijepe na zube. Međutim, nisu svi pacijenti idealni za postavljanje ljuskica jer im zubi moraju biti potpuno zdravi.

Ova opcija je odlična ideja kada pacijent ima zub drugačije boje (koja se ne može ukloniti izbjeljivanjem), kada je zub okrhnut, itd. Ove ljuskice, za razliku od prirodnih zubi, otporne su na hranu i piće koje ostavljaju mrlje na zubima poput čaja, kave, cigareta jer su napravljene od visokotehnoloških materijala.

Na kraju, održavanje ljuskica je vrlo lako. Njegujte ih kao i prirodne zube te održavajte higijenu usne šupljine. Isto tako, nakon postavljanja ljuskica pacijenti moraju ići na redovne preglede i konzultacije kod svog stomatologa. Štetne navike poput otvaranja nekog predmeta zubima, grickanje noktiju ili žvakanje leda nisu dobre za vaše prirodne zube kao ni za zube s porculanskim ljuskicama.

Dentech stomatološka klinika smještena je u Splitu, u drugom najvećem gradu Hrvatske, koja vam pruža mogućnost postavljanja kvalitetnih ljuskica na zube. Na raspolaganju ima vrhunske stručnjake koji preporučuju i obavljaju cjelovite stomatološke usluge. Isto tako, klinika je specijalizirana za implantologiju, endodonciju, pedodonciju, itd. te su ju pacijenti visoko ocijenili za svoj rad. (promo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content