Stanje u prometu: Muškarac (53) u Cabuni pijan uzrokovao prometnu nesreću, kamera u Strossmayerovoj zabilježila najveću prošlotjednu brzinu

Policijska uprava virovitičko-podravska objavila je izvješće o prometnim aktivnostima u prošlom tjednu. Kako izvještavaju, tijekom proteklog tjedna je evidentirano 8 prometnih nesreća s materijalnom štetom, od koje su 2 uzrokovali vozači koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola i jedan za vrijeme zabrane, koji je i uhićen.

Ukupno je utvrđeno 319 prekršaja, od kojih 39 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 63 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 56 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 29 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 3 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, jedan prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i drugo.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,41 g/kg je utvrđena kod 53-godišnjeg vozača osobnog automobila koji je uzrokovao prometnu nesreću s materijalnom štetom pod utjecajem alkohola u subotu u 14,30 sati na D2 u Cabuni.

Najveća brzina kretanja vozila od 119 km/h utvrđena je u srijedu u 22,10 sati kojom je u Ulici J. J. Strossmayera u Virovitici, na dionici ceste u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h, upravljao vozač osobnog automobila.

Tijekom proteklog vikenda su u cilju očuvanja povoljnog stanja sigurnosti u prometu policijski službenici vršili pojačani nadzor prometa, s posebnim naglaskom na utvrđivanje i sankcioniranje prekršaja koji su najčešći uzroci smrtnog stradavanja osoba u prometnim nesrećama. Od ukupno 133 prekršaja sankcionirana u tri dana vikenda utvrđeno je i sankcionirano 15 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 36 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 21 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa i 12 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

U noći sa subote na nedjelju, 07. i 08. ožujka od 22 do 06 sati policijski službenici Postaje prometne policije Virovitica su proveli akciju nadzora vozača pod utjecajem alkohola. U akciji je ukupno utvrđeno i sankcionirano 12 prekršaja, od kojih 5 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Tijekom predstojećeg tjedna, od 09. do 15. ožujka, policijski službenici će, sukladno planiranim aktivnostima organizacije ROADPOL, vršiti pojačani nadzor korištenja sigurnosnog pojasa, a u utorak, 10. ožujka od 9 do 13 sati će na području cijele policijske uprave biti provedena akcija iste usmjerenosti. (PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content