U Slatini održana 8. sjednica predsjedništva Zajednice udruga i članova HVIDRA Virovitičko-podravske županije

U Slatini je jučer (srijeda) održana 8. sjednica predsjedništva Zajednice udruga i članova HVIDRA-e Virovitičko-podravske županije uz predsjedavanje Mate Bubaša, predsjednika Zajednice.

Iako je ovo bila prva godišnja sjednica, Bubaš se osvrnuo na dosadašnji rad zajednice te je naglasio kako suradnja braniteljskih udruga treba biti još jača, kao i jedinstvo braniteljske populacije. Prema uobičajenom dnevnom redu sjednice, raspravljalo se o izvješću sa sjednice Glavnog odbora HVIDRA-e RH u Zagrebu na kojoj je bio ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, te aktualni premijer Andrej Plenković.

Sjednica se vodila na temu izrade članskih iskaznica te popratne dokumentacije. Raspravljalo se i o samom prebivalištu članova udruge te njihovom djelovanju unutar zajednice. Također, govorilo se i o problematici održavanja tribina i okruglih stolova koji su zbog sigurnosnih razloga, s obzirom na trenutnu situaciju, odgođenih do daljnjega, a bilo je i govora o nadolazećim izmjenama zakona o hrvatskim braniteljima.

Nakon iscrpnog izvješća predsjednika Bubaša prešlo se na točku dnevnog reda gdje su predsjednici podružnica izvijestili ostale članove predsjedništva o svom radu, a obratili su se predsjednik HVIDRA-e Virovitica Mirko Poljanac, predsjednik HVIDR-e Slatina Ilija Nikolić, te predsjednik HVIDRA-e Orahovica Stjepan Varaždinac.

Na kraju sjednice, predsjednik Bubaš uručio je knjige predsjednicima udruga, biografiju prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Mataz)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content