Ulazak u OB Virovitica moguć samo kroz trijažu: Reduciran hladni program, primaju se samo hitni slučajevi

Umjesto kroz dosadašnja četiri službena ulaza od danas (utorak) u Opću bolnicu Virovitica pacijenti mogu ući samo kroz jedan i pritom moraju proći kroz trijažu. Naime, od danas su svi ulazi u objekte virovitičke bolnice zatvoreni, a osim ulaza u Hitni bolnički prijem za hitne slučajeve otvoren je samo jedan pored Hitnog bolničkog prijema. Razlog je jasan, cilj je smanjiti mogućnost zaraze koronavirusom.

– Ulazak je organiziran po principu ulaska kroz trijažu. Svi pacijenti koji ulaze u objekte moraju proći kroz trijažu gdje će ih naše osoblje pitati kuda idu, jesu li boravili u područjima gdje je raširena zaraza te ih dalje uputiti na odjele, odnosno službe u koje trebaju ići. Na taj način želimo spriječiti veliku frekvenciju i nepotrebni ulazak pacijenata u bolnicu s obzirom na novonastalu epidemiološku situaciju – rekao je ravnatelj OB Virovitica Dinko Blažević, dodajući kako su reducirali i “hladni program” bolnice.

Iskustva prvog dana trijaže pokazuju da u bolnicu dolaze samo hitni slučajevi, pacijenti s unaprijed dogovorenim terminima za preglede i po redovnu terapiju na svojim odjelima. Taj model rada funkcionirat će do daljnjega.

IMG 20200317 111947

– Od sada zaprimamo hitne slučajeve i tako ćemo raditi do daljnjega, sve dok traje ova situacija – naglasio je.

Jučer se pojavio prvi sumnjivi slučaj zaraze koronavirusom. Riječ je o muškarcu koji je pokazivao simptome bolesti, no testovi koji su poslani u Kliniku za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u Zagreb pokazali su da je negativan na koronavirus.

– To je za sada bio jedini suspektni pacijent kojem su uzeti uzorci i srećom vratili su se negativni – potvrdio je Blažević.

Kako kaže, izolacija i odjeli za zaražene su spremni.

– Izolacija je pripremljena. Imamo određen kapacitet za izolaciju pacijenata koji su suspektni na simptome koronavirusa. Njima će se uzeti uzorci i poslati u Zagreb gdje u roku od 24 sata dobivamo rezultate nalaza. Ako su pozitivni, bit će hospitalizirani na odjelima koje smo pripremili za zaražene pacijente – rekao je objasnivši što će biti s pacijentima koji razviju težu kliničku sliku bolesti.

– Svi pacijenti s težim oblikom bolesti bit će poslani u centre koji su organizirani na razini države. Osobe s lakšim i srednjim simptomima bolesti bit će hospitalizirane u Općoj bolnici Virovitica, a naši pacijeniti s respiratornim smetnjama bit će transportirani u KBC Osijek – objasnio je Blažević. (www.icv.hr, ml; mlo)

[g-gallery gid=”584891″]

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content