Uvjerljiv poraz virovitičkih Lavica na gostovanju u Splitu, ozlijeđena Ivana Kirin napustila igru već u 29. sekundi utakmice

Rukometašice 1234 Virovitice uvjerljivo su poražene u 18. kolu 1. lige na gostovanju u Splitu od domaćeg Splita 2010. 37:27.

Nakon 29 sekundi igre gošće su ostale bez jedne od svojih ključnih igračica Ivane Kirin, koja je u jednom skoku u napadu nakon reakcije domaće obrane nezgodno pala i ozlijedila koljeno. Zbog ozlijede više nije ulazila u igru, a daljnje pretrage će ustanoviti težinu ozlijede.

Trener Vladimir Gašparac gotovo cijeli prvi dio utakmice pokušavao je pronaći raspoloženu igračicu s klupe, koja bi zamijenila Ivanu, ali u tome nije imao puno uspjeha. Gošće su pomalo bile u šoku zbog ozlijede, što koriste domaće i vrlo brzo stvaraju gotovo nedostižnu prednost od sedam-osam zgoditaka, koja se neposredno prije odlaska na odmor penje na deset razlike (21:11).

IMG 2181 Custom

Drugi dio gošće su se ipak razbudile i taj dio držale u egalu. Splićanke su u nekoliko navrata otišle na +13, ali su Virovitičanke uspjele smanjiti zaostatak na deset golova. Lavice su imale tri prilike smanjiti zaostatak i na devet, ali ih nisu iskoristile.

Prvo poluvrijeme bilo je najlošije u ovoj godini. Napravljeno je previše pogrešaka koje su domaće igračice većim dijelom znale iskoristiti u svoju korist i doći do uvjerljive pobjede.
U napadu previše isforsiranih šuteva, koji su donijeli promašaje, a u obrambenom dijelu niz propusta koji su doveli do poraza. Uz promašaje iz igre, Lavice u tri navrata nisu uspjele postići pogodak iz sedmerca.

IMG 2173 Custom e1583155992541

Pred igračicama 1234 Virovitice je sada desetodnevna pauza u prvenstvenom natjecanju koju bi trebale iskoristiti za konsolidaciju redova, kako bi se u odlučujućim utakmicama osvojili bodovi koji će osigurati opstanak u ligi.

1234 Virovitica: Marija Devald (6+0), Martina Majkovčan, Maja Mlinarić 9 (4), Lukrecia Veršec 2, Lea Zupčić 1, Helena Lukačević, Tamara Hudoletnjak 6, Marija Medved, Ana Blažev, Elena Bardić, Andrijana Miklić, Nika Deskar 1, Ivana Kirin i Tena Mioč Cabadaj 8.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

[g-gallery gid=”583127″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content