Više puta krali dizel iz cisterne u krugu tvrtke: Počinili ukupnu materijalnu štetu od oko 24 tisuće kuna

U petak, 6. ožujka, 72-godišnjak s područja Slatine prijavio je da mu je netko ukrao dizelsko gorivo iz cisterne unutar kruga njegove tvrtke. Nakon dojave i prikupljenih informacija na terenu, policijski službenici Policijske postaje Slatina došli su do saznanja kako bi počinitelji mogli biti 47-godišnjak i 42-godišnjak, nakon čega su pronađeni i dovedeni na kriminalističko istraživanje.

Tijekom kriminalističkog istraživanja, provedene su pretrage kuća i drugih prostorija, gdje su tom prilikom pronađene manje količine sitno rezanog duhana, dva limena spremnika zapremine 60 litara i druge stvari.

– Provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrđeno je postojanje osnove sumnje kako su 47-godišnjak i 42-godišnjak počinili ukupno šest kaznenih djela teške krađe tako što su iz cisterne za dizelsko gorivo zapremine 20.000 litara, koja se nalazila u skladišnom prostoru tvrtke, uz pomoć ključa kojeg su otuđili, u šest navrata istočili više od 2450 litara dizelskog goriva u bačve i kanistre s kojima su se nakon toga osobnim automobilom udaljavali s mjesta počinjenja. Ukupna materijalna šteta je oko 24.000 kuna. Slijedi podnošenje posebnog izvješća ODO u Virovitici – stoji u priopćenju PU virovitičko-podravske. (www.icv.hr, PU virovitičko-podravske)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content