ZANIMLJIVA VIRTUALNA RADIONICA Djeca uživala u ukusnim palačinkama i poslala jasnu poruku: Ostani doma!

Iako je situacija u Hrvatskoj takva kakva je, ništa ne radi i “sve je stalo”, ipak nije sve potpuno stalo.

Ljudi žive, rade, jer raditi se i živjeti mora bez obzira na sve. Svatko nalazi zanimaciju na svoj način, svaka grana života ima svoj virtualni ili neki samostalni svijet, i svi s nestrpljenjem iščekuju povratak u normalu. Tako je svoj dodatak virtualnoj priči dodala i Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić Orahovica. Učenici trećih razreda putem društvenih mreža dobili su poseban zadatak – peći palačinke.

2903palačinke 2 Custom

-Već nekoliko godina u školi organiziramo u ovo vrijeme Palačinkijadu u sklopu koje svi učenici imaju radionice pečenja palačinki uz pomoć svojih učitelja, bude tu i natjecanja, kušanja domaćeg pekmeza, a sve u cilju promocije domaće zdrave prehrane. Nažalost, zbog novonastale situacije ove godine nismo bili u mogućnosti organizirati ovu odličnu priču u našoj školi, ali odlučili smo i dalje nastaviti s istom na virtualni način. Naime, obavijestili smo učenike da u isto vrijeme u svojim domovima peku palačinke. Druženje s obitelji, slatki okusi, uspomene koje se stvaraju i jasna poruka – ostani doma. Učenici su nam slali fotografije i po njihovim riječima, dobro su se zabavili – kaže ravnateljica škole Maja Škraba.

Posebne pohvale učiteljicama i ravnateljici uputili su roditelji komentarima na društvenim mrežama.

-Svaka pohvala za kreativnost i ideju, to je našoj djeci jako potrebno ovih dana – napisala je Ivana Sobodić.

2903palačinke 1 Custom e1585672849131

Marija Grabovac također je uživala peći palačinke sa svojom kćeri.

-Odlična ideja, mi smo se odlično zabavile i rado podijelile fotografije naše male radionice. Hvala učiteljicama i ravnateljici – rekla je Marija.

Ali što kažu one poznate reklame, to nije sve, naime ova poznato kreativna škola učinila je još nešto za svoje učenike, odnosno oni za školu.

-Scenografska i ekološka skupina pokazala je kreativnost u svojim domovima. Izradili su kućice za ptičice koje je prije par dana iznenadio snijeg, a izradili su i dekoracije za Uskrs. Hvala vrijednim ručicama – zaključila je ravnateljica Škraba.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content