ČITATELJSKI KLUB U KNJIŽNICI Svi koji vole knjigu i pričati o njoj konačno dolaze na svoje

U povodu Noći knjige, čija je ovogodišnja tema Knjige koje su mijenjale svijet, danas (petak) će biti održan prvi susret Čitateljskog kluba Odjela za odrasle Gradske knjižnice i čitaonice u Virovitici. I to u sferi interneta, konkretno putem Zoom meeting aplikacije. Moderatorica Čitateljskog kluba Silvija Perić istaknula je kako mu je cilj okupiti sve zaljubljenike u pisanu riječ.

Čitateljski klub okuplja sve one iznad 18 godina, odnosno korisnike Gradske knjižnice i čitaonice koji vole čitati i kojima će knjiga biti poveznica s drugima. Neće njegovati poseban žanr – svi su dobrodošli, kaže.

-Želimo okupiti sve one koji u knjizi nalaze utočište, utjehu, prijatelja i o pročitanome vole razgovarati s drugima. Ideja o osnutku postoji već jako dugo i plan je bio da se prvi put okupimo baš vezano uz Noć knjige.

Budući da trenutno nije moguće okupljanje u prostorima Gradske knjižnice i čitaonice u Virovitici, gdje je planirano da se klub sastaje jednom u mjesecu, naš prvi susret bit će virtualan. Za sve slijedeće susrete detaljnije ćemo se dogovoriti kasnije, ovisno o situaciji i mjerama zaštite vezanoj uz pandemiju koronavirusa Covid-19 – ističe S. Perić.

Za prvi online susret sudionici su se mogli prijaviti mailom i na njemu će odlučiti o imenu kluba. Ujedno, dogovorit će se koja će to biti knjiga koju će pročitati za prvu „domaću zadaću“ i o njoj razgovarati za mjesec dana.

Prvih nekoliko susreta moderatorica će biti Silvija Perić, knjižničarka i voditeljica županijske Matične knjižnične službe, a kasnije će se kao moderatori izmijeniti svi članovi kluba. (www.icv.hr, mlo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content