Damir Marenić: Sve je spremno za otvaranje virovitičke tržnice

Načelnik Stožera civilne zaštite grada Virovitice i zamjenik gradonačelnika Damir Marenić potvrdio je da je virovitička Gradska tržnica spremna za otvaranje, samo se čeka odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Rekao je kako su objekti unutar tržnica dobili dozvolu za rad i njega obavljaju poštujući sve higijenske i sigurnosne mjere, a najavom otvaranja tržnica upravitelj tržnice Poslovni Park prionuo je na posao u osiguravanju strogih uvjeta koji su propisani kako bi se tržnice mogle otvoriti.

– Kako bi dobila dozvolu za otvaranje tržnica mora biti ili zatvorenog tipa, kao što je naša, ili otvorenog tipa, ali ograđena. Samo u ograđenom prostoru možete imati kontrolu ulaska broja kupaca. Udaljenost između prodavača mora biti od 3 do 5 metara, jedan prodavač mora biti na pet kvadrata i samo određeni broj kupaca će se puštati na tržnicu. Tek kada kupac koji obavi kupnju izađe, moći će ga zamijeniti drugi – rekao je Marenić, dodavši kako površina virovitičke tržnice iznosi blizu 400 kvadrata.

Damir Marenić 1

– U ovom trenutku smo organizirali 30-ak štandova i osigurali puno veći razmak od onih postavljenih minimalnih normi. Osigurani su punktovi s dezinfekcijskim sredstvima. Štandovi su ograđeni kako bi se kupci nalazili na sigurnoj udaljenosti od prodavača, a bit će im zabranjeno doticanje namirnica. Prodavači će im na njihov zahtjev odabrati namirnice i predati u vrećici. Sve je spremno i sada samo očekujemo odluku Nacionalnog stožera – rekao je Marenić te dodao da će tek po objavi odluke Poslovni Park krenuti u dogovor sa zainteresiranim prodavačima.

(www.icv.hr, ml)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content