Doznajte raspored i platforme na kojima možete pratiti svete mise iz požeške Katedrale

Budući da su u skladu s Odredbama Hrvatske biskupske konferencije u svezi sa širenjem virusa COVID-19 od 19. ožujka 2020. godine, u cilju izbjegavanja širenja navedene bolesti i očuvanja zdravlja stanovništva, do daljnjega otkazane sve svete mise, slavlja sakramenata, sakramentala, pučkih pobožnosti, župna slavlja i drugi događaji i sastanci, kako unutar zatvorenih prostora tako i na otvorenom, vjernici će tijekom ovog vremena nastojati biti povezani sa svojom župom i biskupijom uključujući se u korizmene programe i pobožnosti putem javnih medija.

Prema preporuci požeškog dijecezanskog biskupa msgr. Antuna Škvorčevića putem interneta će biti moguće svakodnevno pratiti svetu misu iz požeške Katedrale u 18.30 sati.

Najave:

9. travnja – Misa posvete ulja u požeškoj Katedrali

Na Veliki četvrtak, 9. travnja, požeški biskup msgr. Antun Škvorčević će u 10 sati u požeškoj Katedrali predvoditi Misu posvete ulja tijekom koje će blagosloviti ulja kojima će biti pomazani ovogodišnji novi svećenici, krštenici, krizmanici i bolesni. Euharistijsko slavlje će biti izravno prenošeno putem interneta na web i facebook stranici Požeške biskupije.

9. travnja – Misa večere Gospodnje u Požegi

Na Veliki četvrtak, 9. travnja u 19 sati, požeški biskup msgr. Antun Škvorčević predvodit će u Katedrali sv. Terezije Avilske u Požegi Misu večere Gospodnje koja će putem interneta biti izravno prenošena na web i facebook stranici Požeške biskupije.
Svetoj misi prethodi molitva Krunice od 18:30 sati.

10. travnja – Križni put na požeškoj Kalvariji (snimka)

Na Veliki petak, 10. travnja, u spriječenosti održavanja tradicionalne pobožnosti križnoga puta na požeškoj Kalvariji poradi ugroze koronavirusom, putem interneta na web i facebook stranici Požeške biskupije u 9 sati biti će prikazan snimak Križnoga puta s požeške Kalvarije koji će predvoditi požeški biskup msgr. Antun Škvorčević.

10. travnja – Obredi Muke Gospodnje u požeškoj Katedrali

Na Veliki petak, 10. travnja u 18 sati, obrede Muke Gospodnje u požeškoj Katedrali predvodit će požeški biskup msgr. Antun Škvorčević. Izravni prijenos obreda moguće je pratiti putem interneta na web i facebook stranici Požeške biskupije. Neposredno prije obreda molit će se Večernje hvale Velikoga petka.

11. travnja – Vazmeno bdijenje u Požegi

Na Veliku subotu, 11. travnja, požeški biskup msgr. Antun Škvorčević predvodit će Vazmeno bdijenje u požeškoj Katedrali s početkom u 20 sati. Bdijenje će putem interneta biti izravno prenošeno na facebook i web stranici Požeške biskupije.

12. travnja – Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali

Na svetkovinu Uskrsnuća Gospodnjega – Uskrsa, 12. travnja, požeški biskup msgr. Antun Škvorčević predvodit će uskrsno euharistijsko slavlje u požeškoj Katedrali u 11 sati, koje će biti izravno prenošeno putem interneta na web i facebook stranici Požeške biskupije.

Euharistijskom slavlju prethodi u 10,30 molitva slavnih otajstava Krunice Blažene Djevice Marije te u 10,15 snimak Biskupove uskrsne poruke svim vjernicima Požeške biskupije.

tjedni raspored prijenosa e1586350526865

Prijenosi se mogu pratiti putem biskupijske web i Facebook stranice. Snimke prijenosa možete gledati na facebook stranici ili na portalu Požeške biskupije.

(Požeška biskupija)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content