EHF donio odluku o završetku europske rukometne sezone: Hrvatska ženska reprezentacija odlukom EHF-a plasirala se na Europsko prvenstvo 2020.

blank
foto: ilustracija, HRS

Izvršni odbor Europskog rukometnog saveza (EHF) na svojoj sjednici održanoj danas (petak) donio je odluku o završetku ovogodišnje europske rukometne sezone.

Završnice Kupa EHF u muškoj konkurenciji te Challenge i Kupa EHF u ženskoj konkurenciji su otkazane. Tu su loše prošle hrvatske ekipe Podravka Vegeta i Lokomotiva, koje su došle do polufinala, ali se nažalost neće moći boriti za titulu.

Na završnicu muške Lige prvaka odlukom Izvršnog odbora EHF-a su se plasirali Kiel, Telekom Veszprem, Barcelona i PSG.

Završnica Lige prvakinja će se igrati u Budimpešti početkom rujna ili u listopadu. Ako se ne bude moglo igrati četvrfinale, u polufinale će se plasirati Metz Handball, Team Esbjerg, Gyor ETO KC i Brest Bretagne.

Otkazane su preostale kvalifikacijske utakmice ženskih reprezentacija za Europsko prvenstvo koje se u prosincu igra u Danskoj i Švedskoj. Izvršni odbor EHF-a odredio je na temelju rezultata na prošlom Europskom prvenstvu, koje će se reprezentacije kvalificirati. Među njima je i reprezentacija Hrvatske.

foto: ilustracija, HRS

Slično je odlučeno i s kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo za rukometaše koje se u siječnju 2021. igra u Egiptu.

Hrvatska reprezentacija se plasirala na Svjetsko prvenstvo na temelju postignutog rezultata na Europskom prvenstvu.

Muško Europsko juniorsko i Europsko kadetsko prvenstva koje se trebalo igrati tijekom ljeta u Austriji i Italiji, odnosno Sloveniji, odigrat će se tijekom zime, dok je Europsko kadetsko prvenstvo za djevojke otkazano.

O terminima olimpijskih kvalifikacija naknadno će se usuglasiti EHF, IHF i Međunarodni olimpijski odbor.

(www.icv.hr, mš)