FOTO Prošetali smo sunčanom Viroviticom: Započela prva faza popuštanja mjera, ali građani i dalje na oprezu

Nakon što su mjere relaksacije usuglašene proteklog tjedna, nakon sastanka užeg kabineta Vlade Republike Hrvatske, iste su predstavljene na sjednici Vlade, a premijer Andrej Plenković podijelio ih je u tri faze.

– Zdravstveno-restriktivne mjere su dale rezultate. U tom kontekstu, idemo s postepenim ublažavanjem mjera i reaktiviranjem gospodarskih aktivnosti – rekao je nakon sjednice Plenković.

U skladu s tim mjerama relaksacije, naglo se “probudio i život” u Virovitici, pa tako i cijeloj Virovitičko-podravskoj županiji. Vođeni tom činjenicom “živnuli” su i ljudi. Besprijekorno funkcioniranje života na virovitičkom području potvrđuje i činjenica da dosad nije bilo oboljelih od koronavirusa. Takav podatak za svaku je pohvalu, kako građanima, tako i Stožeru civilne zaštite grada Virovitice i svima koji su uložili napore u provođenju restriktivnih mjera. Poruka je to da se i dalje trebamo odgovorno ponašati te se pridržavati svih propisanih mjera zaštite da bismo brže prebrodili ove izazove s kojima se suočavamo.

MG 8899Prošetali smo gradom i uvjerili se u trenutnu situaciju. Građani šetaju, obavljaju svakodnevne poslove, ali pridržavaju se propisanih mjera. Posebno je zanimljiva situacija s omiljenim napitkom brojnih građana. Po kavu s automata dolaze oni kojima fali ritual kave ili espresso iz kafića, pa na kiosku nadomještaju taj dnevni ritual. Uz to se znaju i uzeti dnevne novine, pa je priča zaokružena.

Zavirite u fotogaleriju…

(www.icv.hr, foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”588074″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content