FOTO U tijeku završni radovi na izgradnji novog trga između OŠ Vladimir Nazor i Učeničkog doma Virovitica

U tijeku su završni radovi na izgradnji novog trga između Osnovne škole Vladimir Nazor i Učeničkog doma Virovitica. Riječ je o posljednjoj fazi izgradnje Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju, a služit će kao pristup dvorani te mjesto za okupljanje i razonodu djece.

Ukupna vrijednost cijele investicije, zgrade škole, trodijelne školske sportske dvorane i trga je više od 83 milijuna kuna.

Naime, trima odgojno-obrazovnim ustanovama oko trga, Osnovnoj školi V. Nazor, novom COOR-u i Učeničkom domu, gravitira oko 1.000 djece te će tako trg biti odlično mjesto za odmor, igru, šetnju i druženje, ali najvažnije, udaljit će djecu od prometnice, naglašava virovitički gradonačelnik Ivica Kirin.

nazori trg 17

Lijepo vrijeme poslužilo je radnicima tvrtke Ceste Bjelovar za nastavak završnih radova na novom trgu.

-Očekujemo kako će novi trg i dvorana ubrzo biti u uporabi, naravno, kad završi ova situacija oko pandemije koronavirusa. Ovo su neki od poslova koji se mogu obavljati, u kojima nema direktnog kontakta među ljudima, stoga se uspješno obavljaju i privode kraju. Ovo je jedan od najvećih Gradskih projekata, koji će završetkom trga biti gotov – rekao je gradonačelnik I. Kirin.

Jednako tako, u svrhu olakšavanja prometovanja i sigurnosti djece u prometu, ljetos je na tom području u ulici Tomaša Masaryka izgrađeno ugibalište “Kiss & Ride” koje omogućuje roditeljima sigurno ostavljanje djece bez potrebe parkiranja na parkirališnim mjestima ili zaustavljanja na ugibalištu za autobus.

IMG ffccbbe21b4e6e90b94158171a98c52a V Custom e1585666231450

-Građani koji ovdje dođu i prošeću, uvjerit će se da je riječ o jednom prekrasnom kompleksu, tako da očekujem kako će upravo novi trg biti i novo mjesto okupljanja naših Virovitičana. Projekt se završava, a radovi teku nešto sporije zbog novonastalih epidemioloških uvjeta. Svi skupa jedva čekamo da se situacija vezana uz koronavirus završi i da se djeca vrate u dvoranu i školske klupe te da život nastavi teći normalnim tokom – zaključio je Kirin.

(www.icv.hr, foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”586037″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content