GDCK VIROVITICA Uz stroge mjere predostrožnosti prikupljeno novih 39 doza krvi

U prostoru GDCK Virovitica održana je danas (subota) akcija darivanja krvi za građanstvo Virovitice. Ekipa za prikupljanje krvi dobila je jasne i stručne naputke kako postupati sa svakim potencijalnim darivateljima tijekom odabira, koja pitanja postaviti i na koji način utvrditi prikladnost za darivanje krvi, a darivatelji su morali ispuniti dva upitnika.

Sama akcija je protekla u najboljem redu, uz poštivanje najviših higijenskih mjera zaštite kako zaposlenika GDCK Virovitica, tako i samih darivatelja krvi te djelatnika Zavoda za transfuzijsku medicinu KBC Osijek.

Na akciju se odazvalo 43 darivatelja krvi, odbijeno je 4, a krv je darivalo 39 darivatelja krvi. Na današnjoj akciji Slobodan Kolarević je darovao krv 114. put, dok je prvi put krv dao Robert Bunjevac.

– Svim darivateljicama i darivateljima krvi koji su se odazvali na današnju akciju, usprkos situaciji vezanoj za epidemiju COVID-19, iskazujemo veliko poštovanje na dolasku te iskazanoj plemenitosti i humanosti. Nedostatak krvi i krvnih pripravaka o kojim ovise životi brojnih pacijenata koji su ovisni o transfuzijskom liječenju ne mogu čekati da epidemija prođe. Zato pozivamo darivatelje krvi da se odazovu i na buduće akcije darivanje krvi s obzirom na nužnost očuvanja adekvatnih zaliha krvnih pripravaka za transfuzijsko liječenje – poručili su iz GDCK-a.

(GDCK Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content