Hrvatski sabor donio izmjene Zakona o sportu kojim je osigurana egzistencija za radnike u sportu

Zbog posljedica pandemije koronavirusom Hrvatski sabor je na prijedlog Središnjeg državnog ureda za šport, na svojoj sjednici u petak, 17. travnja donio Zakon o dopunama Zakona o sportu.

Spomenutim dopunama svi klubovi i savezi moći će zatražiti naknadu za plaće za sportske radnike, odnosno trenere, voditelje, instruktore, fizioterapeute i ostalo administrativno i tehničko osoblje, koji su imali važeći ugovor o radu sklopljen do 1. ožujka 2020. godine.

Svi korisnici svoje prijave će ostvarivati putem aplikacije koja će biti objavljena na web stranici Središnjeg državnog ureda za šport, a pravo na prijavu imat će sportska udruga, koja je član nacionalnog sportskog saveza te sportski savezi i županijske sportske zajednice.

Osim mjera o financijskoj pomoći, Zakonom o dopunama Zakona o sportu dopunjen je i dio koji propisuje donošenje propozicija i sustava natjecanja na način kako bi svi sustavi natjecanja bili regularni i provedeni u skladu sa Zakonom u vrijeme posebnih okolnosti u kojima se trenutačno nalazimo.

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content