OPĆINA CRNAC U DOBA PANDEMIJE Načelnik Damjan: Polako nam nedostaje ljudi na punktovima, mještani koji mogu neka dođu i pomognu

U telefonskom razgovoru s načelnikom općine Crnac Matom Damjanom, saznali smo kakvo je aktualno stanje vezano uz pandemiju koronavirusa na području općine, ali i novom načinu izdavanja propusnica.

-Situacija u općini Crnac za sada je stabilna, nemamo zaraženih od koronavirusa, a s obzirom da naša županija graniči sa Osječko-baranjskom, kod nas postoje dva punkta, što stanovnici znaju, jedan prema Krčeniku, a drugi u Velikom Rastovcu. Stožer civilne zaštite funkcionira odlično, raspoređuje ljude, a mještani znaju da za izlazak iz općine moraju imati propusnice. One se izdaju na način da nas ljudi, koji nisu u mogućnosti napraviti zahtjev za ePropusnicu internetskim putem, kontaktiraju telefonom, uzimamo podatke i za njih zatražujemo propusnice i onda ih obavještavamo da dođu u Općinu po njih – rekao nam je načelnik Damjan.

Načelnik Mato Damjan

Što se tiče punktova, sada su već “na knap” s ljudima, jer su počeli proljetni radovi, a općina Crnac pretežito je poljoprivredni kraj, pa neki od mještana s punktova idu obrađivati njive.

-Stanje je takvo kakvo je, ali još uvijek održavamo punktove i nadam se da ćemo izdržati do kraja. Bili smo ispočetka malo stroži, a sada je sve malo fleksibilnije i jednostavnije. Nadam se da će i ostati tako bez zaraženih, ovi naši punktovi rade i izvršavaju ono što je zamišljeno od strane Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. Zamolio sam da se jave svi koji su u mogućnosti da dođu na punktove, ima takvih slučajeva i ja im se zahvaljujem i nadam se da će ta solidarnost ostati do kraja – zaključio je Damjan.

(www.icv.hr, ts, mm, foto: ilustracija, arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content