OPĆINA GRADINA U DOBA PANDEMIJE Načelnik Ajček: Zasad možemo biti zadovoljni kako mještani poštuju propisane mjere

U telefonskom razgovoru s načelnikom općine Gradina Markom Ajčekom, saznali smo kakvo je aktualno stanje vezano uz pandemiju koronavirusa na području općine, ali i novom načinu izdavanja propusnica.

-Što se tiče propusnica, za sve one koji nemaju pristup internetu ili nemaju pametni telefon, pa tako ni mogućnost ulaska u sustav eGrađani, svakodnevno mogu podići svoje propusnice u našem Stožeru civilne zaštite koji se nalazi preko puta dječjeg vrtića u Gradini – kaže nam načelnik Ajček.

U općini Gradina nalazi se jedan punkt koji zadovoljava sve potrebe mještana, a za one koji nemaju mogućnost dolaska mogu se javiti telefonski. Što se tiče mjera ponašanja u ovoj nezavidnoj situaciji, mještani su odgovorni i poštuju pravila, a to je ono što posebno veseli načelnika Ajčeka.

-Uputio sam apel mještanima i preko društvenih mreža. Za sada sve funkcionira jako dobro i ovim putem moram pohvaliti sve žitelje koji se pridržavaju uputa izdanih od strane Nacionalnog stožera civilne zaštite i još jednom pozivam sve one koji su pomalo skeptični oko svega toga da se uozbilje i da čuvaju svoje, ali i zdravlje svojih bližnjih, pogotovo naših žitelja koji su u rizičnoj skupini – naglašava M. Ajček.

gradina 2 Custom

Velika većina mještana kojima nije neophodan odlazak u grad ili bilo koju drugu lokaciju van općine, pridržavaju se uputa, a kada je riječ o kupovini, sve potrebno uglavnom se nalazi na području općine Gradina.

-Imamo benzinsku postaju, klaonicu, ambulantu, poljoprivrednu apoteku, poštu, pekaru i trgovine i zapravo sve što je potrebno za prvu ruku može se naći na području općine stoga, tko ne mora ići i putovati neka ostane doma i bude ustrajan u borbi protiv ove neugodne pandemije – zaključio je Ajček.

(www.icv.hr, ts)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content