OPĆINA LUKAČ U DOBA PANDEMIJE Načelnik Bukvić: Svakodnevno smo dostupni mještanima, a radovi za unaprijed dogovorene investicije nisu stali

U telefonskom razgovoru s načelnikom općine Lukač Đurom Bukvićem saznali smo kakvo je aktualno stanje vezano uz pandemiju koronavirusa na području općine, ali i novom načinu izdavanja propusnica.

-Što se tiče novih ePropusnica, sve funkcionira jako dobro, a onaj dio ljudi koji nema mogućnost zatražiti izdavanje propusnica preko određenih aplikacija i sustava eGrađani i dalje dolaze u Općinu i već isti dan ili dan kasnije dobiju važeću propusnicu. Stožer civilne zaštite na raspolaganju je svakodnevno u Općini i redovno obavlja svoj posao – kaže nam načelnik Bukvić.

Uvijek postoji šansa da se propusnica zloupotrijebi, ali o tome je teško govoriti i to ide na “dušu” onima koji imaju takve namjere, pogotovo kada je riječ o kupovini van granica općine.

-Što se tiče kupovine, sugeriramo mještanima da to obave na području općine Lukač, ali ovdje nije dostupno sve, pa tako, između ostaloga nemamo mesnice i zbog toga izlazimo u susret i izdajemo propusnice i za takve zahtjeve. Dosad nismo dobili nikakvu dojavu o zloupotrijebi, ali u konačnici mi to ne možemo ni znati – naglasio je Bukvić.

Zbog trenutne epidemiološke situacije i nemogućnosti obavljanja poslovnih aktivnosti za kafiće i restorane, Općina Lukač na čelu s načelnikom donijela je Odluku o privremenom oslobađanju od plaćanja komunalne naknade za navedene djelatnosti. Isto tako privremeno se oslobađaju i plaćanja najma korisnici poslovnih prostora u vlasništvu Općine Lukač koji trenutno ne rade. Navedena Odluka odnosi se na mjesec ožujak i trajat će dok traje i trenutna epidemiološka situacija u Republici Hrvatskoj.

-Na tragu svega što se dešava i zbog trenutne epidemiološke situacije, odlučili smo donijeti takvu odluku, a uglavnom je riječ o manjem broju tvrtki, to su obrtnici koji se bave ugostiteljstvom. I dalje stojimo na raspolaganju našem poduzetništvu. Grupa Prajo & CO priprema uvjete za izgradnju nove benzinske postaje i velikog restorana, a Općina Lukač oslobodit će ih u stopostotnom iznosu komunalnog doprinosa za taj dio objekata koji će se graditi, a tako radimo i sa svim našim poduzetnicima na području općine – zaključio je načelnik Đuro Bukvić.

Bez obzira na pandemiju koronavirusa koja je zahvatila sve županije u RH, posao i unaprijed dogovorene investicije na kojima su započeti radovi ne staju, ali radi se “pod ručnom” i radnici se pridržavaju svih mjera propisanih od Nacionalnog stožera civilne zaštite, pa će tako “svjetlo dana” ugledati ubrzo i Društveni dom u Dugom Selu Lukačkom, investicija vrijedna 600 tisuća kuna čiji se završetak radova očekuje u sljedećih 30 dana.

(www.icv.hr, ts, foto: ilustracija, T. Szabo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content