OPĆINA PITOMAČA Obavijest o prijavi šteta od prirodne nepogode: Evo koji je postupak

Pixabay

Na zahtjev načelnika općine Željka Grgačića, župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović donio je Odluku o proglašenju prirodne nepogode zbog mraza za područja, općine Pitomača.

Prirodna nepogoda je uzrokovana izrazito niskim temperaturama koje su u periodu od 23. ožujka do 15. travnja 2020. godine pogodile područje općine Pitomača, a kojom su na navedenom prostoru uzrokovane velike materijalne štete na voćarskim kulturama.

Prijave se mogu podnijeti pismeno putem pošte u zatvorenoj omotnici s naznakom: “Za prijavu šteta od prirodne nepogode“,na adresu Općina Pitomača, Ljudevita Gaja 26/1, 33405 Pitomača ili elektronskim putem na elektronsku poštuopcina@pitomaca.hr  s naznakom: “Za prijavu šteta od prirodne nepogode“ zaključno sa 29. travnja 2020. godine na propisanom obrascu PN.

Uz prijavu je potrebno dostaviti:

1 . Obrazac PN (na kojem mora biti podatak o oštećenoj kulturi, površini te kulture i broju stabala) – možete preuzeti ovdje
2. Presliku osobne iskaznice
3. Podatak o OIB-u
4. Kopiju Lista A Zahtjeva za potporu i Lista B Prijave površina za 2020. godinu, (ili za 2019. godinu ako zahtjev za potporu za 2020. nije podnesen)
5. Kopiju računa prijavitelja ako posjeduje zaštićeni račun
6. Izjavu – možete preuzeti ovdje
7. Privolu – možete preuzeti ovdje

Zbog epidemije COVID-19 prijave se neće zaprimati osobno u Općini Pitomača, ali se obrasci mogu preuzeti na ulazu u Općinu Pitomača.

(pitomaca.hr)