Prigodom Dana škole Ivane Brlić-Mažuranić Orahovica ravnateljica Maja Škraba dirnula učenike video čestitkom

Prigodom Dana škole Ivane Brlić-Mažuranić Orahovica ravnateljica Maja Škraba dirnula učenike prigodnom video čestitkom. Škraba se učenicima i učiteljima virtualnim putem obratila riječima:

-Dan je  škole, danas će priredba, postavlja se pozornica, učitelj namješta  razglas, osjeća se nestrpljenje i blaga nervoza. Učiteljice u svečanim haljinama, sve nekako sjaje… Polako učenici pristižu  u školu, okupljaju se… Svatko u svoju učionicu u kojoj se još jednom ponavljaju prije nastupa stihovi i pjesmice. U učionici glazbene kulture zbor uvježbava himnu škole… tamburaši „štimaju“  žice, a svako malo, netko uleti s pitanjem gdje je ovaj ili onaj.. Male ritmičarke još jednom ponavljaju one komplicirane korake, iako su već sve odlično naučile, folklorašice pletu pletenice i popravljaju svoje mašnice u kosi. Publika polako pristiže, graja je sve veća, a iza pozornice, nervoza i tajac.. Počinje! Nažalost, ove godine nije tako. Zbog pandemije škole su zatvorene, djeca uče u vlastitim domovima, iz materijala koje im učitelji također pripremaju od kuće. Sve je postalo virtualno. Virtualni su nastavni sati, testovi, razgovori s učenicima, komunikacija s roditeljima, virtualni su sati razrednika i sjednice učiteljskih vijeća. Gledamo se kroz kamere i priželjkujemo povratak u školske klupe.

Prisjećamo se nekih ranijih proslava Dana škole. Prisjećamo se i zahvaljujemo svima onima koji su u njoj radili, učiteljima, spremačicama, domarima i ravnateljima. Onima koji su izgradili našu školu i prenijeli nam njeno naslijeđe. Svim našim bivšim učenicima koji i dan danas pronose njeno ime, ponosni da su pohađali ovu školu – pričala je ravnateljica Škraba te u dahu nastavila:

1804danskole 5

-Svake se godine okupimo i slavimo uspjehe naših sadašnjih učenika i njihovih mentora, a ove godine natjecanja su prekinuta upravo kada smo „uhvatili zamah“ i kada su nam se već smiješili neki važniji uspjesi u znanju, stvaralaštvu i sportu. Svake godine zahvalimo svima koji nas prate i pomažu našem razvoju, podupiru nastojanja da škola bude što bolja i uspješnija, našem Gradu i Županiji. Ove godine zahvale su nešto drugačije. Posebna zahvala roditeljima koji uče svoju djecu da je važno učiti, pa makar i od kuće. Koji ih potiču na samostalnost i pošteno izvršavanje zadataka. Potom učiteljima koji provode sate i sate nad računalima, priređujući materijale za učenike i ispravljajući zadatke,nazivaju roditelje i učenike, potičući ih. Oni brinu da svatko nauči što je više moguće kroz školu na daljinu. Veliko učenicima koji su shvatili da je znanje i trud ono s čim sebe obogaćuju. Ne uči se ni za mamu, ni za učiteljicu, ni za peticu, nego zato da bi stekao nešto što ti netko nikada ne može oduzeti – znanje! Na koncu zahvala svima onima koji nas podržavaju i u ova vremena, hvala našem Gradu i našoj Županiji, koji se trude osigurati nam podršku i imaju razumijevanje za naše potrebe – kaže ravnateljica te zaključuje u velikom tonu optimizma:

-Proći će i ovo sve, vratit ćemo se u školske klupe. Naučit ćemo u međuvremenu služiti se nekim novim alatima, usavršiti digitalne kompetencije i razviti samostalnost u radu. Ali vjerujte, bit ćemo najsretniji kad se ponovno nađemo u učionicama. Draga moja hrabra djeco, dragi moji odvažni učitelji, neka nam je zadnji Dan škole u razdvojenosti! A dogodine, ponovno graja, ponovno veselje. Želim vam sretan Dan škole – zaključila je ravnateljica Maja Škraba.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content