Šesti dan zaredom u VPŽ nema novooboljelih: Supružnici na korak do ozdravljenja

Foto: facebook

I šesti dan zaredom u Virovitičko-podravskoj županiji nema novooboljelih od koronavirusa. Supružnici koji su pozitivni na virus oporavljaju se i više nemaju simptome.

– Od 25. veljače, od prvog oboljelog u Hrvatskoj, traje borba protiv nevidljivog neprijatelja, koronavirusa. Danas, gotovo mjesec i pol dana kasnije, u Virovitičko-podravskoj županiji, prema informaciji iz Stožera civilne zaštite VPŽ, i nadalje imamo dvoje oboljelih od bolesti COVID 19. Dvoje supružnika je već tjedan dana u kućnoj samoizolaciji, a više nemaju niti simptome koronavirusa… Ovo je bitka svih nas i u njoj trebamo ustrajati. Na tome vam, dragi naši stanovnici Virovitičko-podravske županije, neizmjerno hvala. Upravo zahvaljujući vama i svima onima koji brinu i skrbe za naše zdravlje i sigurnost, Virovitičko-podravska županija, i šesti dan zaredom, nema novo oboljelih. Do sada je uzet 81 uzorak, 79 ih je bilo negativno – objavila je Virovitičko-podravska županija.

Ističu kako su u posljednja 24 sata, djelatnici Policijske uprave virovitičko-podravske provjerili 43 osobe poštuju li mjere samoizolacije te kako ih nitko nije kršio.

– Hvala vam jer ste odgovorni, kako prema sebi, tako i prema drugima, u borbi protiv koronavirusa čuvanje našeg zdravlja je čuvanje zdravlja svih nas. Istodobno, kroz županijske prometne punktove, prošlo je 3.169 vozila u kojima je bilo 3.900 osoba. Od njih, nitko nije kršio mjere samoizolacije, devetero je putovalo na odredište gdje će je provoditi, a osmero je bilo bez propusnica. Svakim danom na području Hrvatske imamo sve manje oboljelih, a to je i vaša zasluga dragi naši stanovnici Virovitičko-podravske županije. No, nemojte se opuštati, poštujte epidemiološke i sigurnosne upute, budite strpljivi, savjesni i odgovorni – poručili su.

(www.icv.hr, vpz.hr)