Sretan Uskrs želi vam Informativni centar Virovitica

Dragi naši čitatelji, ove godine slavimo jedan neobičan Uskrs, ponajviše nalik onom prvom Uskrsu, kada su učenici, u strahu, očekivali najgore: progon i smrt.

Mnogima od nas se čini kako, unatoč lijepom vremenu i svemu onom materijalnom što imamo, nedostaje ono „nešto više“ – istinski osjećaj sreće, zajedništva i slobode. Te važne dijelove mozaika našeg života sada ne možemo ispuniti jer nam aktivne mjere u suzbijanju pandemije koronavirusa nameću neki novi stil svakodnevice.

Nema vrtića, škola, rekreacije, hobija u društvu, nema sastanaka i slavljenja rođendana, obljetnica. Čak se ni od svojih najmilijih ne možemo oprostiti kao nekada, jer se i posljednji „zbogom“ obavlja isključivo u krugu najuže obitelji.

Svatko od nas ima različit odgovor na pitanje što mu sve nedostaje, što bi želio raditi i čega se plaši. Kao da neizvjesnost i strah izbijaju iz svake poruke, rečenice ili susreta na dva metra razmaka.

No, valja postaviti i ono drugo: što zapravo sve imamo i na čemu možemo biti zahvalni. Ovaj Uskrs upravo je prilika za to – da u krugu svojih najbližih provedemo ovo dragocjeno vrijeme, da se podsjetimo kako je od imati puno važnije biti – biti zajedno, biti sretni jer smo zdravi, jer imamo svoja četiri zida, komadić plavog neba i nadu da sve ovo, da ova povijesno važna žrtva ima smisla.

To nam dokazuje ne samo uvjerenje, nego i konkretni podatci – što se više čuvamo, što više poštujemo mjere zaštite, činimo više i za sebe, ali i svoje ukućane, kolege, sugrađane. Manje je oboljelih, manji je pritisak na zdravstveni sustav i sve one koji iz dana u dan, na prvim linijama borbe protiv ovog snažnog, ali oku nevidljivog neprijatelja, daju svoj najveći obol.

Ujedno, ovaj Uskrs poziva nas da napravimo reviziju vlastitog života i svojih obiteljskih odnosa, svojih ideala, svoje vjere i postupaka i da uložimo više vremena u prijateljstva, u istinsku solidarnost prema onima koji danas trebaju našu konkretnu pomoć i da u vjeri da ova pandemija ima kraj, nastavimo graditi jedan bolji svijet, za sebe i sve one koji nosimo u srcu.

Zato vama i svima koje vi nosite u srcu, neovisno možete li ovaj blagdan provesti zajedno ili ste povezani u mislima, porukama i suvremenom tehnologijom i molitvama, želimo sretan, mirom ispunjen i blagoslovljen Uskrs!

Vaš ICV – Informativni centar Virovitica

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content