SVJETSKI DAN SVJESNOSTI O AUTIZMU Udruga Vretenac započela kampanju “Vretenci za autizam – Različitosti nas obogaćuju”

Već trinaestu godinu za redom, temeljem odluke UN-a, 2. travnja obilježava se kao Svjetski dan svjesnosti o autizmu. S vremenom, cilj obilježavanja ovoga dana prerastao je iz “svjesnosti” u “prihvaćanje” autizma te promicanje pozitivne i optimistične poruke o autizmu kao i promicanje aktivnog uključivanja osoba s autizmom u društvo.

Po uzoru na europske i svjetske kampanje, kao i prošle i ove godine, Udruga Vretenac odlučila je cijeli mjesec travanj posvetiti širenju svjesnosti, prihvaćanja i uključivanja osoba s autizmom, ali i osoba s intelektualnim teškoćama u život lokalne zajednice.

Ideja kampanje “Vretenci za autizam – Različitosti nas obogaćuju” je podizanje svijesti o poremećaju iz spektra autizma i problemima koji ga prate, iz čega bi trebale proizaći pravovremene reakcije obitelji i veći senzibilitet javnosti. Istovremeno, kampanjom želimo ukazati na činjenicu da ljudi s određenim oblicima teškoća/invaliditeta imaju mogućnost funkcionirati u društvu.

-Kako nam trenutna situacija ne dopušta provođenje planiranih aktivnosti za Vas smo kroz mjesec travanj pripremili nekoliko facebook aktivnosti – poručuju iz Udruge, a one su:

#VretenciZaAutizam – Pitaj stručnjaka

U suradnji s edukacijskom rehabilitatoricom Lorenom Koštić otvaraju svoju mail adresu ([email protected]) za sva pitanja vezana za poremećaje iz spektra autizma. Pozivaju ovim putem roditelje, odgajatelje i učitelje da im se obrate sa svojim pitanjima uz napomenu “Vretenci za autizam – pitaj stručnjaka”.

Lorena Koštić, magistra je edukacijske rehabilitacije sa sedam godina iskustva rada u struci te je ujedno u postupku stjecanja stupnja doktora znanosti na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu – studij invaliditeta. Kroz svoj rad Lorena je stavila fokus na rad s djecom i osobama iz sprektra autizma s dodatno završenim sljedećim edukacijama: Picture Exchange Communication System (PECS) Level 1 Training, Picture Exchange Communication System (PECS) Level 2 Training i TEACCH pristup.

Pitanja možete postavljati od 2. do 17. travnja na navedenu mail adresu, a krajem travnja odgovori na sva pitanja bit će objavljeni na web i facebook stranici Udruge Vretenac u obliku malog online priručnika.

#VretenciZaAutizam – Širimo ljubaznost

-Virus nas je zatvorio, socijalno distancirao, ali nas nije zaustavio, stoga svaku srijedu kroz mjesec travanj na facebook stranici Udruge Vretenac širit ćemo ljubaznost, poticati različitost i prihvaćanje, a na Vama je samo da nam se pridružite – kažu iz Udruge.

#VretenciZaAutizam – Filmske preporuke Vretenaca

-Vjerujemo da smo svi sad pronašli izgubljeno slobodno vrijeme, a kako bi ga što bolje proveli za Vas smo pripremili nekoliko filmskih preporuka. Filmske preporuke Vretenaca s nestrpljenjem i veseljem očekujte svaki petak na našoj FB stranici. Obilježite s nama Dan svjesnosti o autizmu, podijelite događaj na svojim facebook profilima i istražite svu ljepotu različitosti proljetnog travnja zajedno s Vretencima – zaključak je iz Udruge Vretenac.

(UOSIT Vretenac)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content