Trgovinama zabranjen rad nedjeljom i radno vrijeme vraćeno na “staro”, no moraju raditi dvokratno

Danas je na press konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite ministar Davor Božinović najavio kako većina trgovina neće raditi nedjeljom te kako će se uvesti rad u dvije smjene.

U novoj odluci Stožera stoji kako se radno vrijeme prodavaonica, skladišta, tržnica na veliko, tržnica na malo i drugih oblika prodaje robe izvan prodavaonice određuje kao i prije proglašene epidemije bolesti COVID-19, izuzev nedjelje, blagdana i neradnih dana kada se ne radi.

Trgovine u kojima radno vrijeme traje duže od 10 sati, obvezne su organizirati dvokratno radno vrijeme, pri čemu kod takve organizacije radnog vremena, radi čišćenja i dezinfekcije prostora prodavaonica i izmjene radnika koji u njima rade, prekid rada u prodajnim objektima ne može biti kraći od jednog sata.

Nedjeljom, blagdanima i neradnim danima je iznimno dopušten rad kioscima, pekarnicama, trgovinama kruhom i pekarskim proizvodima i trgovinama na bezinskim postajama.

Drugim riječima, trgovački centri i supermarketi nedjeljom neće smjeti raditi što im je do sada, uz skraćeno radno vrijeme, bilo dopušteno.

Odluka se počinje primjenjivati od 27. travnja. Više pročitajte OVDJE.

(www.icv.hr, koronavirus)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content