Virovitički ženski rukometni prvoligaš treći po broju nastupa u finalima Kupa Hrvatske: Godine kada su se u Virovitici igrale završnice ženskog rukometnog kupa

U ovom trenutku kada je Hrvatski rukometni savez poništio sva natjecanja koja su bila u nadležnosti i organizaciji Hrvatskog rukometnog saveza, na stranicama HRS-a objavljena je statistika osvojenih naslova osvajača i nastupa u finalima Kupa Hrvatske od osamostaljenja Republike Hrvatske do danas, u muškoj i ženskoj konkurenciji.

U ženskom rukometu u proteklih 28 sezona dominirala su dva kluba, koprivnička Podravka koja ima 25 naslova pobjednika kupa i zagrebačka Lokomotiva, koja je tri puta osvojila kup.

Izrezak 1

Virovitički ženski rukometni klub po broju nastupa u finalima nalazi se odmah iza njih. Klub koji je tih sezona igrao pod imenom TVIN – TRGOCENTAR igrao je u tri finala, koja su se uzastopno 2004., 2005. i 2006. godine igrala u Virovitici. Tih godina Hrvatski rukometni savez je početkom proljeća raspisivao natječaj za organizaciju završnice Kupa Hrvatske. Klubovi su se javljali na natječaj, a onaj koji je ponudio najbolje financijske uvjete dobivao je domaćinstvo.

U tri navrata Virovitica je bila domaćin. Virovitički klub je u sva tri navrata marketinški pokrio troškove završnice. Prve godine na završnici su igrali Podravka, Lokomotiva, varaždinska Koka i TVIN TRGOCENTAR. U uzbudljivom polufinalu Podravka je s 22:21 svladala Lokomotivu, dok je u drugom susretu TVIN TRGOCENTAR bio bolji od Koke 36:27.
U finalu je Podravka bila apsolutni favorit. Imala je postavu s vrhunskim igračicama gdje su uz niz hrvatskih reprezentativki bile dvije Rumunjke, Tanase i Gilcu i u to vrijeme jedna od najboljih igračica Europe, makedonska reprezentativka Andrijana Budimir.

ruko5

U domaćim redovima uz makedonsku internacionalku Biljanu Krstevsku i nekadašnju reprezentativku Martinu Raguž bile su sve redom igračice ponikle u Virovitici, koje su u mlađim uzrasnim kategorijama dominirale u hrvatskom ženskom rukometu. Tih sezona domaću okosnicu su činile igračice: Zdenka Krušelj, Dijana Batelka, Ivana Uđbinac, Maja Maloča, Helena Sabol, Maja Kožnjak, Maja i Melita Begović, Vanja Obžetić, Marijana Štefanec, Suzana Smiljčić, Tanja Đud, Kiristiana Zečević, Dora Međimorec, Martina Sesvečan…

Koprivničanke su većim dijelom utakmice bile u prednosti. Ipak Virovitičanke su imale posljednju prednost 35:34. Podravka je izjednačila doslovno u posljednjoj sekundi. U izvođenju sedmeraca koprivnički sastav je imao više živaca i osvojio trofej.

ruko2

Iduće, 2005. godine na završnicu Kupa Hrvatske plasirali su se Podravka, Lokomotiva, Trešnjevka i TVIN TRGOCENTAR. U polufinalu su ponovno igrali Lokomotiva i Podravka. Utakmica je nakon 60 minuta završila bez pobjednika 23:23. Ovog puta Lokomotiva je nakon sedmeraca svladala Podravku 28:26. U drugoj polufinalnoj utakmici TVIN TRGOCENTAR je bio uvjerljiv u susretu s Trešnjevkom 29:22.

U finalnoj utakmici većim dijelom Virovitičanke su bile u prednosti. Na odmor se otišlo s prednošću domaćih igračica 20:17. Zagrepčanke su prvi puta povele u 59. minuti i prednost više nisu ispuštale iz ruku. Na kraju su pobijedile 37:35.

ruko1

Na treću uzastopnu završnicu Kupa Hrvatske za rukometašice u Virovitici su se plasirale ekipe Podravke, Lokomotive, TVIN TRGOCENTRA i Trogira. Ovog puta u polufinalu je Podravka imala lak posao s Trogirom, svladala ga je 37:19. Druga polufinalna utakmica donijela je puno više uzbuđenja. TVIN TRGOCENTAR je nakon velike borbe svladao Lokomotivu 24:22. U finalu je dominirala Podravka pobijedivši TVIN TRGOCENTAR 34:24. Prije odlaska na odmor Koprivničanke su imale deset pogodaka prednosti 21:11.

(www.icv.hr, mš, foto: arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content