ZANIMLJIVO Turanovac dva puta osvojio naslov prvaka 1. ŽNL: Jednom izgubili “osvojenu” titulu, a osvojili naslov koji je Mladosti već “bio u rukama”

Turanovac je jedan od klubova koji su godinama bili u vrhu 1. županijske nogometne lige. Niz sezona se borio za naslov prvaka, a samo je u dva navrata došao do laskave titule.

Do svoje prve titule došao je u prvom izdanju 1. županijske nogometne lige, koje je odigrano 1994. godine. Do te titule Turanovčani su došli suvereno. U konkurenciji 12 klubova bili su najuvjerljiviji i titulu su potvrdili tri kola prije kraja natjecanja. Zahvaljujući osvojenom naslovu iduće godine Turanovac se uspješno natjecao u 4. ligi, međutim došlo je od reorganizacije, pa se Turanovac ponovno našao u 1. ŽNL.

Izrezak

U proljeće 1999. godine vodila se “mrtva trka” između Turanovca i Slatine za naslov najbolje momčadi 1. ŽNL. U 25. kolu Turanovac je na svom terenu deklasirao virovitički TVIN rezultatom 7:2, dok je Slatina bila bolja od Mladosti iz Bakića 2:0. S tim rezultatima u posljednje kolo Turanovac je ušao s 56, a Slatina s 54 boda. Turanovčani su bili uvjereni u osvajanje titule, jer im je preostalo samo gostovanje u susjednom Lukaču, dok je Slatina putovala kod Sloge u Kladare. Prevelika samouvjerenost se “osvetila” nogometašima Turanovca. Izgubili su u Lukaču 2:1, a budući da je Slatina istim rezultatom pobijedila na gostovanju u Kladarama, došla je do naslova prvaka i plasmana u 3. HNL.

Izrezak1 1

Do svog drugog naslova prvaka u 1. ŽNL Turanovac je došao 2008. godine. Nekoliko klubova je bilo u borbi za naslov prvaka. Najbliže naslovu bila je Mladost iz Čačinaca, koja je kolo prije kraja imala 48, Turanovac je sakupio 47, a treći Mikleuš 46 bodova. U posljednjem kolu Mladost iz Čačinaca je gostovala kod Bratstva u Gornjem Bazju, Turanovac je putovao kod posljednjeplasiranog Podgorja, a Mikleuš je bio domaćin Munji iz Velikog Rastovca.

TURANOVAC VODA

Čačinčani su imali prednost 2:0 i bili na korak do naslova. Pred sam kraj domaća momčad je prvo smanjila na 2:1, a zatim je u 86. minuti dosuđen kazneni udarac za Bratstvo. Došlo je do prekida i utakmica je registrirana 3:0 za Bratstvo. Turanovac je “prokockao” sigurnu prednost u Podgorju. Vodio je 3:0 i 4:1, da bi na kraju završilo podjelom bodova 4:4. Taj jedan bod gostima je bio dovoljan za naslov prvaka. Trećeplasirani Mikleuš je neočekivano na svom terenu izgubio od Munje s glatkih 4:0.

TURANOVAC PEHAR

Turanovac i Mladost iz Čačinaca su utrku završili sa po 48 bodova, ali su Turanovčani imali bolji međusobni skor. Na svom Jelavu su pobijedili 2:0, a u čačinačkoj Rupi su izgubili 3:1 i time došli do svog drugog naslova.

(www.icv.hr, mš, foto: arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content