Žene iz programa „ZAŽELI“ do veljače bile radnice, a od ožujka kao volonterke nastavile brinuti za starije i nemoćne

U cilju sprječavanja širenja koronavirusa i pružanja pomoći starijim, nemoćnim i kronično bolesnim osobama na području djelovanja GDCK Virovitica, u volonterske aktivnosti uključile su se i žene koje su bile zaposlene u okviru programa “Zaželi”.

Premda je radni odnos za 40 žena završio 28. veljače, koordinatorica projekta kontaktirala je sve žene koje su bile zaposlene na projektu i zamolila ih da obavijeste svih 248 korisnika o mogućnosti dostave namirnica i lijekova pozivom na broj GDCK Virovitica – 729 459 koji je dostupan 24 sata.

– Istodobno, žene su informirane da mogu sada i one postati naši volonteri pod uvjetima propisanim Pravilnikom o volontiranju u Hrvatskom Crvenom križu. Budući da se 28 žena iz programa „Zaželi“ odlučilo za volontiranje, djelatnici GDCK Virovitica izvršili su propisanu edukaciju, upoznali žene sa sigurnosnim mjerama kojih se moraju pridržavati volonteri te su s njih 28 sklopljeni Ugovori o volontiranju – kažu iz GDCK-a.

IMG 9e6e5ac6bb6715e0bb63e0770863eada V 1

Od ukupno 248 starijih i nemoćnih osoba koji su bili korisnici programa „Zaželi“, 63 korisnika su osobe koje nemaju bliskog člana obitelji da brine o njihovim potrebama te su sve te osobe do danas koristile uslugu dostave osnovnih prehrambenih namirnica, higijenskih potrepština i neophodnih lijekova.

– Od ukupno 141 poziva starijih i nemoćnih osoba do danas su naše bivše djelatnice, sada volonterke, izvršile 88 dostava namirnica, 34 dostave lijekova i 19 dostava namirnica i lijekova istodobno – kažu te dodaju da navedeni podatci pokazuju koliko je provođenje programa zapošljavanja žena „Zaželi“ bilo za GDCK Virovitica od iznimne važnosti jer je na taj način u vrlo kratkom vremenu informiran veliki broj starijih, nemoćnih i kronično bolesnih osoba o mogućnosti traženja i dobivanja pomoći u GDCK Virovitica.

– Svim ženama koje su se angažirale i koje su s GDCK Virovitica sklopile Ugovor o volontiranju, od srca se zahvaljujemo na iskazanoj humanosti za svoje korisnike i za sve starije osobe kojima je neophodna pomoć GDCK Virovitica – kažu iz Društva.

(www.icv.hr, GDCK Virovitica)

[g-gallery gid=”586473″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content