BLAGE PREPORUKE Stigle upute za hotelijere i iznajmljivače, u prvom planu održavanje distance i higijenske mjere

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je preporuke za rad hotela i iznajmljivača tijekom epidemije koronavirusa. Većina uputa odnose se na mjere održavanja distance te higijenske mjere uobičajene i za druge uslužne djelatnosti – piše tportal.hr

Tijekom boravka u hotelu gosti će morati održavati fizičke udaljenosti od 1,5 metra u odnosu na druge posjetitelje. Ista mjera vrijedi i za plaže na kojima će se morati osigurati distanca između ležaljki. Osoblje hotela obavezno će dezinficirati ležaljke nekoliko puta dnevno.

Broj osoba u zatvorenim objektima poput wellnesa bit će ograničen u skladu s raspoloživim prostorom. Što se tiče sauna, Zavod preporučuje da se ukinu vlažne saune dok bi one poput finske trebale normalno nastaviti raditi, uz redovito čišćenje i dezinficiranje svih površina.

Hotelsko osoblje će radi sigurnosti prije rada morati izmjeriti temperaturu. Po mogućnosti treba ugraditi zaštitnu pregradu na mjestu posluživanja i blagajni.

Ispred hotelskih dizala morat će biti napisano koliko se osoba istovremeno smije ukrcati, a gosti će moći hoće li da im se sobe čiste svakodnevno ili rjeđe kako bi spriječili nepotreban ulazak osoblja u sobu.

Broj gostiju u hotelu neće biti ograničen, a nema ni obaveze nošenja maski i rukavica osim za osoblje koje ulazi u hotelske sobe (spremačice, djelatnici održavanja).

Detaljne preporuke HZJZ-a možete pogledati OVDJE.

(tportal.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content