Do kraja godine u Okrugljači će biti asfaltirane dvije ceste: Početak radova predviđen u ljeto

Ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić donio je odluku o odabiru projekata u okviru osiguranih sredstava za Program održivog razvoja lokalne zajednice. S područja Virovitičko-podravske županije prošlo je ukupno 13 projekata ukupne vrijednosti oko 3 i pol milijuna kuna.

Tim povodom Općina Špišić Bukovica dobit će 350.000 kuna za rekonstrukciju nerazvrstanih cesta u naselju Okrugljača, što nam je potvrdio i načelnik općine Hrvoje Miler koji je tim povodom istaknuo da je to još jedan u nizu projekata koje su tijekom posljednjih godina radili.

IMG 1300 Fotor

– U protekle dvije godine postavili smo asfalt na preko 5 kilometara cesta, a trasa cesta koje će se asfaltirati u Okrugljači bit će oko 1700 metara. Radi se o dvije ulice koje od centra naselja idu prema obali rijeke Drave i prema nekadašnjoj karauli. Vrijednost projekta je oko 2.100.000 kuna, a Općina Špišić Bukovica namirit će iznos sa oko 1.750.000 kuna, s obzirom da ćemo 350.000 kuna dobiti iz fondova EU. Početak radova očekujemo u ljetu, a završetak u studenom ili prosincu ove godine, shodno tome kako budu dopustile vremenske prilike. Vjerujem da će izgradnja ovih cesta u Okrugljači doprinijeti boljim uvjetima življenja mještanima, ali i turistima koji se žele rekreirati uz lijepu obalu rijeke Drave u neposrednoj blizini centra naselja Okrugljača – zaključio je načelnik Općine Špišić Bukovica Hrvoje Miler.

(www.icv.hr, bs)

IMG 1301 Fotor

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content