FOTO Nakon gotovo dva mjeseca građani sjeli na prve kave

Nakon gotovo dva mjeseca, danas su otvoreni ugostiteljski objekti. Građani su dočekali trenutak kada će ponovno moći sjesti u kafić ili na terasu i popiti kavu ili omiljeno piće. Naravno, zbog pandemije vladaju posebna pravila kojih se moraju pridržavati i ugostitelji i gosti. Mogu raditi od 6 do 23 sata, a osim terasa, kako je to prvotno bilo najavljivano, moći će raditi i unutarnji prostor kafića.

Kafići 4Razmak između grupa gostiju mora biti 1,5 metara, a ograničenje broja gostiju određuje se prema broju stolova koji mogu biti postavljeni, a da se poštuje propisani razmak. Novi gosti u kafić ili na terasu mogu ući tek kada prethodna skupina napusti prostor. Stolovi moraju biti prazni, na njima nema cjenika, vrećica sa šećerom i ostalih artikala što su se do sada ondje nalazili. Zabranjeno je i zadržavanje, odnosno sjedenje za šankom. Preporučeno je da konobari nose maske i rukavice.

kafic terasa 9Otvaranjem kafića, djelatnice u kioscima i njihovi aparati dobit će zasluženi predah. Evo kako to jutros izgleda u Virovitici, Slatini, Pitomači i Orahovici… (www.icv.hr, ml; foto: M. Rođak, D. Fišli, I. Bedeković, V. Grgurić)

[g-gallery gid=”589173″]

[g-gallery gid=”589193″]

[g-gallery gid=”589203″]

[g-gallery gid=”589166″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content