FOTO U Slatini i djeca i odrasli uživali s vatrogascima u povodu Međunarodnog dana obitelji

Vatrogasna zajednica Virovitičko-podravske županije bila je danas (petak) organizator cjelodnevnog programa Dana otvorenih vrata vatrogasaca, koji se održao u prostoru Javne vatrogasne postrojbe grada Slatine, u povodu Međunarodnog dana obitelji.

Dan otvorenih vrata vatrogasaca bila je prva veća aktivnost za slatinsku javnost od početka epidemije koronavirusom te je sukladno preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite održana po svim pravilima i mjerama epidemiološke struke. Na ulazu se posjetiteljima, roditeljima i djeci, bakama i djedovima, mjerila temperatura, dijelile zaštitne maske i rukavice te su svi morali dezinficirati ruke i dobili su upute o drugim mjerama na snazi.

m IMG 7804

ZABAVA I ADRENALIN 

Tako, dok su se članovi jedne obitelji okušali u skakanju na zračni jastuk, članovi druge su tražili medu, koji je predstavljao unesrećenu osobu, u prostoru zadimljenom umjetnim dimom. Tko ga je našao, dobio bi nagradu. Velik interes izazvale su tridesetmetarske vatrogasne auto ljestve, jer su svi, i mladi i stari, htjeli pogledati kako Slatina izgleda iz ptičje perspektive.

Bilo je tu i raznih drugih zanimljivih aktivnosti, kao gađanja mete vatrogasnim aparatom s vodom i gašenja prave vatre ručnim aparatima, a najmlađi članovi obitelji posjetitelja uživali su u vožnji kanaderom, maketi aviona za gašenje požara na otvorenom prostoru. Sve to vrijeme posjetitelje je zabavljao dabar Virko, maskota virovitičko-podravskih vatrogasaca, a bilo je tu i raznih grickalica, slatkiša, sokova…

Mateja

Cjelodnevna aktivnost Dana otvorenih vrata vatrogasaca održala se pod budnim okom županijske vatrogasne zapovjednice Mateje Fras Venus te zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe grada Slatine Stjepana Venusa i njegovog zamjenika Tomislava Uhera, kao i ostalih vatrogasaca.

– Prvo bih svim obiteljima naše županije, a ponajviše obiteljima naših vatrogasaca, čestitala Dan obitelji. Na ovu našu aktivnost pozvali smo sve obitelji kako bi se, na neki način, nagradili što su bili disciplinirani sve ovo vrijeme krize izazvane epidemijom koronavirusa, te ostali doma kada je to bilo potrebno.

m IMG 7841
NA ZRAČNI JASTUK SKOČILA I HRABRA VESNA (67)
Cilj organiziranja Dana otvorenih vrata vatrogasaca nam je promicanje vatrogastva i približavanja javnosti svih naših aktivnosti koje radimo svakodnevno. Za boravka djece i njihovih roditelja te baka i djedova u prostoru Javne vatrogasne postrojbe grada Slatine, vodili smo računa o preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite, a kontaktirali smo i našeg epidemiologa oko svih preventivnih mjera – istaknula je županijska vatrogasna zapovjednica Mateja Fras Venus.
Tomislav Uher, zamjenik zapovjednika JVP grada Slatine, objasnio je koje su poslove, uz one redovne, vatrogasci provodili u vrijeme provođenja mjera vezanih uz epidemiju koronavirusom.
T. Uhar

– Vatrogasci su bili na punktovima smještenim uz prometnice na ulasku, odnosno izlasku iz naže županije. Za vrijeme trajanja ograničenog kretanja kontrolirali su propusnice te su prevozili raznu opremu koja je bila potrebna našem Županijskom stožeru civilne zaštite i ostalim institucijama s područja Virovitičko-podravske županije – objasnio je Tomislav Uher.

Na skok na zračni jastuk odvažila se i 67-godišnja Vesna.

– Jako dobar doživljaj! Gledala sam filmove u kojima su ljudi skakali na takav zračni jastuk i nisam imama pretpostavku kako je to, a željela sam probati i, eto, danas sam to iskusila. Odlično je, preporučila bih svima da probaju! – rekla nam je neustrašiva Vesna.

Igor je na Dan otvorenih vrata vatrogasaca došao sa svojom suprugom i dvoje djece.

m IMG 7776

– Djeca su oduševljena, a i svi mi stariji. Ovo nam je dobro došlo nakon četrdeset i pet dana izbjegavanja okupljanja i distanciranja, zbog koronavirusa. Mislim da je ovo bilo potrebno građanima Slatine, jer , koliko vidim, svi su se dobro zabavili – pohvalio je ovu inicijativu vatrogasaca Igor.

 

Dan otvorenih vrata vatrogasaca, ujedno i obilježavanje Međunarodnog dana obitelji, obišli su i članovi Stožera civilne zaštite grada Slatine te se uvjerili da je sve preporukama struke, a kako je to danas (petak) bilo pogledajte u našoj fotogaleriji. (www.icv.hr, adf; foto: Dragutin Fišli)

[g-gallery gid=”589597″]

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content