FOTO Uspješno provedena prva radna akcija uređenja ”Kuće Vretenaca”

Od milja nazvanu ”Kuća Vretenaca”, Udruga Vretenac na korištenje u trajanju 30 godina dobila je u svibnju prošle od Grada Slatine, a kako bi odgovarala provođenju aktivnosti Udruge, poludnevnom boravku, opremanju senzorne sobe, a u budućnosti i samostalnom stanovanju, kuću je potrebno adaptirati i obnoviti.

U suradnji i na inicijativu zapovjednice Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije Mateje Fras Venus i predsjednice Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac Patricije Karaman, jučer (utorak) je održana prva radna akcija obnove i adaptacije ”Kuće Vretenaca”.

Članovima i volonterima Udruge Vretenac i Javnoj vatrogasnoj postrojbi grada Slatine na čelu sa zapovjednikom Stjepanom Venusom i njegovim zamjenikom Tomislavom Uherom, u radovima čišćenja kuće i okućnice pridružila su se i dobrovoljna vatrogasna društva Slatina, Kozice, Bakić i Meljani, kao i predsjednik Mjesnog odbora Meljani Zlatko Borovec.

m IMG 8343

– Vođeni dobrom atmosferom, voljom i vizijom, Vretenci su bez problema zasukali rukave, stoga hvala volonterima, članovima i njihovim obiteljima koji su uz bok vatrogasacima učinili prvi korak ka ostvarenju naših snova, uređenju i adaptaciji ”Kuće Vretenaca”. Prvi korak je učinjen, kuća i okućnica su očišćene, a radovi su zapečaćeni postavljanjem ploče s imenom i adresom Udruge Vretenac. Ta naizgled obična ploča, simbol je suradnje, a sada i prijateljstva Vretenaca i vatrogasaca, a postavljanjem ploče zajedno s vatrogascima obilježili smo Nacionalni dan osoba s intelektualnim teškoćama kao i Mjesec zaštite od požara koji se obilježavaju upravo u svibnju – rekla je predsjednica Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac Slatina, Patricija Karaman.

Ovo je bila prva u nizu radnih akcija slatinskih Vretenaca i vatrogasaca kojom smo pokazali da malo volje i truda uz puno zajedništva čini čuda.

Rad Udruge Vretenac, adaptaciju i obnovu ”Kuće Vretenaca” možete podržati i Vi donacijom na žiro račun IBAN: HR 7924120003571 (Slatinska banka). (www.icv.hr, adf, Udruga Vretenac; Foto: D. Fišli)

[g-gallery gid=”590620″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content