Gradina je do svog jedinog naslova u 1. ŽNL došla 1995. godine: Šesticom u posljednjem kolu potvrđen naslov prvaka

Drugo izdanje, koje se igralo u jesen 1994. i proljeće 1995. godine 1. županijske nogometne lige bilo je uzbudljivo. Za naslov su se borile tri momčadi: Gradina, Graničar iz Okrugljače i Milanovac.

Jesenski dio je završio sredinom studenog. Na prvom mjestu prezimilo je Graničar iz Okrugljače s osvojenih 28 bodova, druga je bila Gradina koja je sakupila 25, a treći je bio Milanovac s 22 boda.

Proljeće su ipak obilježili nogometaši Gradine koji su u 11 kola imali devet pobjeda, jedan remi i jedan poraz. Oba glavna konkurenta za naslov prvaka gostovala su u Gradini. Gradinjani su svladali Milanovac 2:1 i Graničar rezultatom 3:1. Nakon tih pobjeda, očito su se malo opustili te su doživjeli poraz na gostovanju kod Tehničara u Cabuni. Taj poraz je produžio neizvjesnost borbe za naslov prvaka do posljednjeg kola.

Izrezak Custom

U tom 22. kolu, koje se igralo 9. lipnja, vodeća Gradina gostovala je u obližnjim Rušanima, a Graničar u Cabuni. Na kraju su obje momčadi bile uvjerljive. Gradina je pobijedila sa 6:1, a Graničar rezultatom 7:2.

Gradina je osvojila ukupno 53 boda uz 17 pobjeda, dva remija i tri poraza. Zbog reorganizacije natjecanja u idućoj sezoni sve momčadi su se ponovno natjecale u 1. županijskoj nogometnoj ligi u kojoj su igrale momčadi sa prostora cijele županije, pa je konkurencija bila puno jača, nego protekle dvije sezone.

(www.icv.hr, mš, foto: arhiva Virovitičkog lista)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content