Gradska organizacija UHDDR grada Slatine održala redovnu godišnju izvještajnu skupštinu

Gradska organizacija Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata grada Slatine danas (subota) je u bakićkom vatrogasnom domu održala svoju redovnu godišnju izvještajnu skupštinu.

Na skupštini su, uz predstavnike drugih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, nazočili članovi temeljnih ogranaka iz Gornjeg Miholjca, Bakića i Sladojevaca te gosti među kojima su bili predsjednik Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije Miran Janečić, slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić i ratni zapovjednik 136. slatinske brigade, stožerni brigadir Josip Černi.

Prije početka skupštine, domaćini su svoje goste poveli do spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu i poginulim hrvatskom vojnicima u 2. svjetskom ratu, gdje su im polaganjem cvijeća i upaljenih lampiona odali dužnu počast.

IMG 8401 Custom

Po povratku kolone u vatrogasni dom, nakon intoniranja hrvatske himne i minute tišine za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje, te izbora radnog predsjedništva skupštine kojom je predsjedavao Vlado Kočiš, i izvješća predsjednika Verifikacijske komisije Ivice Pavina, predsjednik GO UHDDR grada Slatine Željko Kolinger pozdravio je sve nazočne čestitajući im Dan državnosti, 30. svibnja, nakon čega je podnio iscrpno izvješće o radu u prošloj 2019. godini ove vrlo aktivne udruge koja broji 192 člana. Financijsko izvješće za isto razdoblje podnio dopredsjednik GO UHDDR grada Slatine Dragutin Radočaj, a Nadzornog odbora predsjednik Dražen Kordi, sva su izvješća jednoglasno usvojena.

Pred kraj skupštine uslijedile su pozdravne riječi gostiju i čestitke povodom 30. svibnja, Dana državnosti RH, koje su pohvalivši rad GO UHDDR grada Slatine uputili predsjednici ili predstavnici svih prisutnih braniteljskih udruga, kao i predsjednik Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije Miran Janečić, gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić, ratni zapovjednik 136. slatinske brigade, stožerni brigadir Josip Černi, te župnik Župe sv. Barbare u Sladojevcima vlč. Darijo Šimić.

IMG 8427 Custom

Prigodom svečanog otvorenja novog prostora TO UHDDR Bakić, predsjednik Ivica Pavin pozdravio je sve nazočne, te se posebno zahvalio gradonačelniku Denisu Ostrošiću i Gradu Slatini na ustupanju prostora za potrebe rada ogranka, kao i Župi sv. Barbare u Sladojevcima i župniku Dariju Šimiću koji je ustupio dio župnog zemljišta za postavljanje kontejnera, a zahvalu je uputio i svima koji su sudjelovali u radnim akcijama kod postavljanja i uređenja istog, osobito Borisu Ćutiću koji je odradio veći dio posla. Vlč. Darijo Šimić je potom posvetio nove prostorije TO UHDDR Bakić.

Novi prostor, simboličnim presijecanjem vrpce, svečano je otvorio gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić, koji se tom prigodom zahvalio hrvatskim braniteljima na svemu učinjenom za Hrvatsku, te ih pozvao da i dalje ostanu aktivni na dobrobit cijele zajednice, a u čemu će im pomoći i ovaj novouređeni prostor.

(www.icv.hr, adf, mf, foto: D. Fišli)

[g-gallery gid=”591257″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content