HVALEVRIJEDNA AKCIJA Uređena spomen-obilježja hrvatskim braniteljima u Orahovici

Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Policijske postaje Orahovica 1990.–1991. u suradnji s Hvidrom Orahovica odradila je hvalevrijednu akciju.

Naime, predsjednik UHBDDR PPO Orahovica 1990.-1991. Robert Kuzmić i administrator Hvidre, inače prof. povijesti Dino Mataz uredili su spomen-obilježja hrvatskim braniteljima u Orahovici, Humljanima i Slatinskom Drenovcu.

– Razgovarajući s Dinom Matazomo o spomen-obilježjima orahovačkim braniteljima dotaknuli smo se i teme kako su ona dosta dotrajala, a slova na njima su već gotovo izblijedjela. Vrlo brzo smo se dogovorili, udruga čiji sam predsjednik je financirala materijal i krenuli smo u akciju. Zasukali smo rukave i uredili spomen-obilježja ZNG-u na takozvanom Merkuru u Orahovici, Stjepanu Mlakaru i Marijanu Varjačiću na cesti između Humljana i Pušine te Miri Košćaku u Slatinskom Drenovcu. Time smo nastavili čuvati uspomenu na naše heroje, a što će, siguran sam, nastaviti kao i do sada i naši kolege iz drugih udruga na preostalim spomen-obilježjima. Ime niti jednog poginulog hrvatskog branitelja ne smije se zaboraviti, a najmanje što mi danas možemo činiti je čuvati uspomenu na njih te dati sve od sebe da njihova spomen-obilježja budu uredna i dostojna – rekao je predsjednik UHBDR PPO 1990.-1991. Robert Kuzmić.

Uređenje spomenika 4

Hvidrin administrator, mladi profesor povijesti Dino Mataz sa zadovoljstvom se uhvatio kista.

– Što god mogu odraditi i pomoći hrvatskom branitelju, radim s velikom ljubavlju i zadovoljstvom. Najveća sreća bila mi je onog trenutka kada sam vidio izgled svakog spomenika nakon završetka uređenja, jer danas smo slobodni u svojoj Hrvatskoj zahvaljujući hrvatskim braniteljima i njihovoj žrtvi i ovo je jedan od mojih načina zahvale za sve što su učinili – zaključio je Dino Mataz.

(www.icv.hr, vg)

[g-gallery gid=”590258″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content