Ministarstvo znanosti i obrazovanja: Obavijest vezana za nastavak upisa djece u prvi razred osnovne škole

Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja, Uprave za odgoj i obrazovanje stigla je obavijest vezana za nastavak upisa djece u prvi razred osnovne škole. U obavijesti stoji:

Vezano uz upite o nastavku upisa djece u prvi razred osnovne škole, obavještavamo vas o aktivnostima oko upisa djece u 1. razred osnovne škole od 11. svibnja 2020. od kada se provode liječnički pregledi djece prema uputama HDŠSM i HZJZ, o čemu su obaviješteni svi osnivači i sve osnovne škole. Utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta, odnosno učenika zbog upisa u prvi razred, koji provode Stručna povjerenstva škola i ureda nadležnih za obrazovanje, za sada se još neće provoditi. Upute za način i vrijeme njihova provođenja škole i upravni odjeli u županijama nadležni za obrazovanje te Gradski ured za obrazovanje Grada Zagreba dobit će kada o tome budu donesene potrebne odluke.

Ministarstvo je pokrenulo žurne izmjene Pravilnika o postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta, učenika te sastavu stručnih povjerenstava gdje je postupak upisa u prvi razred osnovne škole reguliran, a u kontekstu izvanredne situacije pandemije korona virusa. (mzo.gov.hr, Fotografija/Ilustracija: Kristijan Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content