MIRISAN I KORISTAN DAR Industrijsko-obrtnička škola donirala presadnice Dječjem vrtiću Cvrčak

Industrijsko – obrtnička škola Virovitica donirala je jučer (srijeda) Dječjem vrtiću Cvrčak presadnice različitih vrsta cvijeća, aromatičnog i ljekovitog bilja. Presadnice su darovane povodom obilježavanja Međunarodnog dana biološke raznolikosti i Zaštite prirode u RH koji se obilježava 22. svibnja.

Razne vrste cvijeća, povrća, aromatičnog i ljekovitog bilja su posijali učenici zanimanja cvjećar tijekom praktične nastave u veljači i ožujku, a nastavnica Kristina Horvat Vargović je brinula o presadnicama tijekom virtualne nastave, kad učenici nisu mogli biti prisutni u praktičnom dijelu nastave.

20200513 143225
foto: IOŠ Virovitica

Očuvanje biološke raznolikosti na Zemlji od iznimne je važnosti za čovjekov život. Pa smo odlučili darivati presadnice kako bi potaknuli i najmlađe da se brinu o očuvanju prirode te kako bi utjecali na podizanje svijesti o važnosti bioraznolikosti u održivom razvoju – rekla je Kristina Horvat Vargović.

Vrijedne djelatnice DV Cvrčak prionule su odmah poslu, te nadopunile postojeće gredice, ali i formirale novi dio vrta, dostupan svoj djeci za brigu, zalijevanje, plijevljenje i uživanje u pogledu kada se biljke razviju i procvjetaju. (IOŠ Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content