NOVO RECIKLAŽNO DVORIŠTE Pripremni radovi trebali bi početi sljedeći tjedan

Sljedeći tjedan trebali bi početi pripremni radovi na novom Reciklažnom dvorištu u blizini Gradskog odlagališta. Riječ je o projektu vrijednom 4,9 milijuna kuna, koji je s 85 posto sufinanciran sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Početak radova najavio je na sjednici Gradskog vijeća pročelnik Upravnog odjela za komunalne poslove, prostorno uređenje i graditeljstvo Kristijan Sabo.

– Javna nabava završila je prije dva tjedna. Za najpovoljnijeg ponuđača izabrana je tvrtka Hidroving, a za stručni nadzor izabrana je tvrtka CIP d.o.o. Ugovorena cijena radova je 3,3 milijuna kuna, od čega 85 posto sufinancira Fond – rekao je Sabo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Podsjećamo, novo Reciklažno dvorište jedan je od kapitalnih projekata vezanih uz održivo gospodarenje otpadom na području grada Virovitice. Građani će tako na jednom mjestu i bez naknade moći odložiti gotovo sve vrste otpada: problematični otpad, otpadni papir, otpadni metal, otpadno staklo, otpadnu plastiku, otpadni tekstil, krupni (glomazni) otpad, jestiva ulja i masti, boje, deterdžente, lijekove, baterije i akumulatore, električnu i elektroničku opremu, građevni otpad iz kućanstva te ostalo.

Reciklažno dvorište trebalo bi pomoći građanima smanjiti količine otpada u domaćinstvu, odnosno, potaknuti recikliranje i promišljanje na odgovorno postupanje s otpadom.  (www.icv.hr, mlo, foto: arhiva)