NOVO RECIKLAŽNO DVORIŠTE Pripremni radovi trebali bi početi sljedeći tjedan

Sljedeći tjedan trebali bi početi pripremni radovi na novom Reciklažnom dvorištu u blizini Gradskog odlagališta. Riječ je o projektu vrijednom 4,9 milijuna kuna, koji je s 85 posto sufinanciran sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Početak radova najavio je na sjednici Gradskog vijeća pročelnik Upravnog odjela za komunalne poslove, prostorno uređenje i graditeljstvo Kristijan Sabo.

– Javna nabava završila je prije dva tjedna. Za najpovoljnijeg ponuđača izabrana je tvrtka Hidroving, a za stručni nadzor izabrana je tvrtka CIP d.o.o. Ugovorena cijena radova je 3,3 milijuna kuna, od čega 85 posto sufinancira Fond – rekao je Sabo.

Podsjećamo, novo Reciklažno dvorište jedan je od kapitalnih projekata vezanih uz održivo gospodarenje otpadom na području grada Virovitice. Građani će tako na jednom mjestu i bez naknade moći odložiti gotovo sve vrste otpada: problematični otpad, otpadni papir, otpadni metal, otpadno staklo, otpadnu plastiku, otpadni tekstil, krupni (glomazni) otpad, jestiva ulja i masti, boje, deterdžente, lijekove, baterije i akumulatore, električnu i elektroničku opremu, građevni otpad iz kućanstva te ostalo.

Reciklažno dvorište trebalo bi pomoći građanima smanjiti količine otpada u domaćinstvu, odnosno, potaknuti recikliranje i promišljanje na odgovorno postupanje s otpadom.  (www.icv.hr, mlo, foto: arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content