Obilježen Dan zaštitnika vatrogasaca Sv. Florijana: Više od 1.788 vatrogasaca iz VPŽ angažirano u borbi protiv koronavirusa

Povodom 4. svibnja Dana svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca, župan virovitičko-podravski Igor Andrović upriličio je u Velikoj županijskoj vijećnici sastanak s rukovodstvom Vatrogasne zajednice VPŽ i zapovjednicima DVD-a s područja naše županije.

-Ova svečanost s obzirom na mjere predostrožnosti zbog pandemije koronavirusa održana je u drugačijim okolnostima nego inače, a uz to veliki dio naših vatrogasaca zbog novonastale situacije ovaj su dan proslavili radno – rekla je tom prigodom zapovjednica Vatrogasne zajednice VPŽ Mateja Fras Venus, napomenuvši da je od 30. ožujka do 1. svibnja na dežurstvima i preventivnim aktivnostima sudjelovalo 1.788 od ukupno 4.088 vatrogasaca s područja naše županije.

IMG 25a1760b66c8af491b07b1c1ac1adc89 V
Foto: K. Toplak

– S ponosom mogu istaknuti da su vatrogasci u ovoj nemiloj situaciji pokazali hrabrost, sposobnost i spremnost, bilo da se radi o dežurstvima na punktovima ili karantenama ili o bilo kojem drugom obliku pomoći stanovništvu naših naselja, posebice onima starije životne dobi, bolesnima i nemoćnima. Iskoristila bi ovu prigodu da zahvalim svim dobrovoljnim vatrogasnim društvima što su se sa svojim ljudstvom i opremom stavili na raspolaganje u svako doba dana i noći, tako da slobodno možemo zaključiti da su vatrogasci i ovaj put pokazali da su uz vojsku i policiju najjača operativna snaga kada govorimo o akcidentnim situacijama, pa i ovom teškom situacijom pandemije koronavirusa. Zahvaljujem svima, a posebice vatrogascima koji i sad dežuraju na 19 punktova u našoj županiji i čestitam im Dan svetog Florijana – uputila je tom prigodom čestitku zapovjednica Mateja Fras Venus.

Čestitku svim vatrogascima uputio je i predsjednik Vatrogasne zajednice VPŽ Željko Pavlović koji je prenio čestitke koje su uputili i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, zajedno s predsjednikom Hrvatske vatrogasne zajednice Antom Sanaderom.

IMG c6156d4cd413563d955f5e9a5c8649bc V
Foto: K. Toplak

– Čestitke svih nas vatrogasci su i više nego zaslužili, kako sa svojom odlučnošću i kvalitetnim obavljanjem posla, tako i svojom spremnošću da i dalje štite sigurnost naših građana koliko god je to potrebno, kako u pandemiji koronavirusa, tako i u svim drugim akcidentnim situacijama – istaknuo je između ostalog predsjednik Vatrogasne zajednice VPŽ Željko Palković.

Čestitku i zahvalu na svemu učinjenom uputio je i načelnik Stožera Civilne zaštite VPŽ, zamjenik župana Marijo Klement koji je istaknuo da su vatrogasci i ovaj put dokazali svoju hrabrost i spremnost.

IMG 66329d04eceda203ecff7dc247a966a8 V
Foto: K. Toplak

-Većina naših vatrogasaca po prvi put se susrela s ovim “nevidljivim neprijateljem”, no nisu marili za opasnost neovisno jesu li se nalazili na punktovima, karantenama ili drugim mjestima, direktno izloženi zarazi. Velika im hvala za to – istaknuo je između ostalog u svojoj zahvali vatrogascima u ime Stožera Civilne zaštite, načelnik stožera Marijo Klement.

Na kraju je čestitku i zahvalnost svim vatrogascima uputio i župan virovitičko-podravski Igor Andrović.

IMG 581bc9789ca4919d48441474135092d8 V
Foto: K. Toplak

-Zahvaljujući vama vatrogascima, jednako kao i drugim našim zaslužnim službama i pojedincima, naša županija spada u red onih koje imaju najmanji broj oboljelih. To naravno nije neki podatak za hvalu i voljeli bi da je ista situacija i u drugim županijama, no ipak, ova činjenica dokazuje dobru organiziranost, spremnost, te kad je o vatrogascima i policiji riječ, hrabrost da riskirajući svoje zdravlje i život učine sve što je potrebno da bi broj oboljelih u našoj županiji bio sveden na tako mali broj osoba – rekao je između ostalog u svojoj zahvali Igor Andrović koji je iskoristio prigodu da vatrogascima nakon sastanka uruči i simbolične poklone.

(www.icv.hr, bs)

[g-gallery gid=”588724″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content