Obnovit će se Područna škola u Vukosavljevici: Zamijenit će se krovište, stropovi, podovi, stolarija i uvesti nove instalacije

Sredstvima Virovitičko-podravske županije, Općine Špišić Bukovica i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, obnovit će se Područna škola u Vukosavljevici koja se nalazi pri Osnovnoj školi August Cesarec iz Špišić Bukovice. Naime, odlukom ministra Marka Pavića, za navedenu školu ministarstvo je izdvojilo 500.000 kuna, a ostatak sredstava, izdvojit će Virovitičko-podravska županija i Općina Špišić Bukovica.

– Projektom će se zamijeniti krovište, stropovi koji su trenutno od dasaka i trske, postavit će se novi podovi i unutrašnja stolarija, kao i nove instalacije vodovoda, grijanja i odvodnje – naglasila je pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju VPŽ Vesna Šerepac.

IMG 5850
Foto: K. Toplak

Virovitičko-podravska županija trenutno energetski obnavlja Sportsku dvoranu Tehničke škole u Virovitici, Osnovnu školu Ivana Gorana Kovačića Gornje Bazje i Osnovnu školu Petra Preradovića Pitomača. Završena je energetska obnova Osnovne škole Suhopolje i Područne škole Josipovo.

– Nama je svaka škola bitna, bila ona u malom naselju ili gradu. Svako naše dijete mora imati uvjete kao što to imaju djeca u velikim gradovima, a jedna od takvih škola je i ova u Vukosavljevici, čijom obnovom će djeca dobiti bolje uvjete za školovanje – podcrtao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović. (vpz.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content