Polaganjem lampiona i cvjetnog aranžmana odana počast prerano preminulom hrvatskom branitelju Zlatku Kišu

- PROMO -

Na mjesnom groblju u Novoj Bukovici, kod posljednjeg počivališta tragično preminulog dragovoljca Domovinskog rata Zlatka Kiša, danas (srijeda) su polaganjem cvjetnog aranžmana i upaljenih lampiona svom suborcu i članu Kuglačkog kluba Slatina počast odali predsjednik ZUiČ HVIDRA-e VPŽ Mato Bubaš, predsjednik Udruge HVIDR-a Slatina Ilija Nikolić, predsjednik i potpredsjednik Kuglačkog kluba Slatina Željko Vaška i Dragutin Vuk, te Zlatkov brat Josip.

Zlatko Kiš, osim što je bio veliki domoljub i među prvima se stavio u obranu Hrvatske, bio je i strastveni kuglač. Svoju je karijeru započeo u Kuglačkom klubu Slatina, a zbog iznimnih rezultata na poziv je pristupio ekipi Kugalačkog kluba Šećerane Viro s kojim je postao rekorder kuglane virovitičkog Tvina sa 618 urušenih čunjeva.

– Proteklih godina organizirali smo memorijalni kuglački turnir ”U spomen na Zlatka Kiša”, ali će ove godine turnir izostati zbog mjera suzbijanja epidemije koronavirusom. Pomoć u organizaciji turnira uvijek su nam pružile slatinska i županijska HVIDR-a, a, također, pomogli su nam i u uređenju posljednjeg počivališta našeg Zlatka. Ovim putem se zahvaljujem predsjednicima obije HVIDR-e, Mati Bubašu i Iliji Nikoliću, što su nam uvijek izlazili ususret. Nadam se da ćemo nagodinu moći održati memorijalni turnir u spomen na našeg Zlatka – rekao je predsjednik Kuglačkog kluba Slatina, Željko Vaška.

96089534 332595897712943 1074872375356424192 n 1

– Zlatko je bio aktivan član Udruge HVIDR-a Slatina. Natjecao se u kuglanju i ostvarivao značajne rezultate, kako na našim lokalnim natjecanjima, tako i na Svehrvatskim športskim natjecanjima invalida Domovinskog rata – istaknuo je predsjednik slatinske HVIDR-e, Ilija Nikolić.

Predsjednik Zajednice udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije Mato Bubaš prisjetio se Zlatkovog ratnog i sportskog puta:

– Zlatko je bio jedan od prvih dragovoljaca na našem, slatinskom području koji se stavio na raspolaganje u obrani Hrvatske i Slatine. Na Zlatka se moglo računati, ne samo u Domovinskom ratu, nego i u privatnom životu, a kao istaknuti sportaš, kuglač, osvojio je mnoga odličja za slatinsku i županijsku HVIDR-u – rekao je Bubaš.

Zahvalu što se svake godine suborci i prijatelji prisjete Zlatka Kiša, uputio je njegov brat Josip:

– Iznimno sam zahvalan ovim velikim ljudima, koji se svake godine na dan smrti prisjete mog brata. Također, hvala im što pomogli u uređenju Zlatkovog posljednjeg počivališta – zahvalio se Josip Kiš.

Zlatko Kiš iznenada je preminuo na današnji dan 2012. godine u 53-trećoj godini života na kuglani virovitičkog Tvina. (www.icv.hr, adf; foto: D. Fišli)

Povezane vijesti

Skip to content