Povodom obilježavanja Dana državnosti RH, položeni vijenci na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata u Virovitici

Povodom obilježavanja Dana državnosti Republike Hrvatske, koji se ponovno slavi nakon 19 godina, položeni su vijenci i zapaljeni lampioni na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima na Gradskom groblju u Virovitici.

Počast poginulim hrvatskim braniteljima i svim poginulima za Domovinu Hrvatsku, odala su izaslanstva: Virovitičko-podravske županije, predvođeno županom Igorom Androvićem i saborskim zastupnikom u 5. mandata te predsjednikom HVIDRA-e RH Josipom Đakićem sa suradnicima, Grada Virovitice predvođeno gradonačelnikom Ivicom Kirinom sa suradnicima, Policijske uprave virovitičko-podravske predvođeno načelnikom Sinišom Kneževićem sa suradnicima i Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata predvođeno predsjednikom Koordinacije Zvonkom Kožnjakom i generalom Đurom Dečakom.

IMG 4965 Custom

Molitvu za poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu, predvodio je vikar Župe i samostana sv. Roka iz Virovitice fra Grgur Blažević. Na značaj ponovnog obilježavanja 30. svibnja kao Dana državnosti Republike Hrvatske podsjetio je virovitičko–podravski župan Igor Andrović.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

[g-gallery gid=”591141″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content