Stanje u prometu prošlog tjedna: Biciklist (30) napuhao 2.01 promil, uhićena dva vozača

Policijska uprava virovitičko-podravska objavila je izvješće o prometnim aktivnostima u prošlom tjednu. Kako izvještavaju, tijekom proteklog tjedna je evidentirano 8 prometnih nesreća u kojima su 2 osobe teško ozlijeđene i jedna lako. Teško su ozlijeđeni vozač i dijete putnik u osobnom automobilu, a lako vozač bicikla koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola. Pod utjecajem alkohola su prometne nesreće uzrokovala 2 vozača.

Ukupno je utvrđeno 399 prekršaja, od kojih 38 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 108 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 90 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 36 prekršaj nepropisnog korištenja mobitela, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 2 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, jedan prekršaj nekorištenja zaštitne kacige i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.01 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 30 godina, koji je zatečen kako upravlja vozilom u ponedjeljak u 15 sati kod Male Črešnjevice.

Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u utorak u 19.50 sati u Šaševu gdje je, na dionici D34 u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h vozač osobnog automobila reg. oznaka Bugarske upravljao brzinom od 104 km/h.

Temeljem čl. 134. Prekršajnog zakona su uhićena dva vozača, od kojih jedan zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i jedan zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Pojačane mjere i akcije

Tijekom proteklog vikenda su policijski službenici vršili pojačani nadzor prometa, s posebnim naglaskom na utvrđivanje i sankcioniranje prekršaja koji su najčešći uzroci teškog stradavanja osoba u prometnim nesrećama. Od ukupno 209 prekršaja sankcionirana u tri dana vikenda utvrđena su i sankcionirana 22 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 49 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 40 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 19 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

(PU virovitičko-podravska)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content