U Papuku s nestrpljenjem očekuju povratak na teren: Vjerujemo da će Županijski kup završiti pred početak nove sezone

Nogometni klub Papuk niti jedne sekunde nije stao u vrijeme korone. Tu se naravno misli na održavanje terena i klupskih prostorija, što su volonterski odrađivali članovi kluba.

Ipak, kako su mjere Nacionalnog stožera civilne zaštite počele popuštati, u klubu se počelo razmišljati o nastavku rada s igračima. Poznato je da je 3. liga zaključena, prvak je Mladost iz Ždralova, koji će u kvalifikacije za 2. ligu, a iz lige nitko ne ispada. Papuk je odlično započeo proljetni dio prvenstva i s postojećom ekipom te stručnjakom Stjepanom Mađarićem na klupi bi se zasigurno probio i do sredine prvenstvene ljestvice.

SVI ČEKAJU POČETAK PRIPREMA

No, sada slijede pripreme za potpuno novu sezonu.

– Moram zahvaliti svim članovima kluba koji su dali sve od sebe pri održavanju terena i klupskih prostorija te bili na raspolaganju za svaki kontakt i bilo kakvu pomoć. Što se tiče nastavka našeg rada i natjecanja, sve ovisi o lokalnoj zajednici, odnosno o našoj gradskoj vlasti. Od njih očekujemo pomoć koja nam do sada nije bila pružena. Bez toga će biti teško. Klub, što se tiče rada, funkcionira jako dobro. Naš stav glede županijskog kupa je da se igra kao uvod u iduću sezonu, dakle u srpnju i kolovozu – kaže predsjednik Nogometnog kluba Papuk Dalibor Fofonjka.

Dogovorena je daljnja suradnja s trenerom Stjepanom Mađarićem. Svi igrači ostaju u klubu, a početak priprema planiraju u srpnju. U klupskoj upravi će se maksimalno potruditi i pružiti igračima sve uvjete kada se počne s radom. Trener Stjepan Mađarić ovih će dana održati radni sastanak sa svima.

TS SPORT 3. liga Papuk Custom e1569581886662

– Najvažnije je da nastavljamo zajedno. Presretan sam što su svi dečki u ovoj izvanrednoj situaciji samoinicijativno trčali i vježbali, to me kao trenera jako veseli. Svima nam jako nedostaje nogomet, naše druženje i zajednički rad. Vjerujem kako ćemo se što prije sastati i da će sport i nogomet ponovno prodisati punim plućima – kaže trener Mađarić, ističući kako je spreman za nove izazove i siguran je da njegova momčad može jako puno jer su vrijedni, kvalitetni i karakterni.

TRENIRALI SAMI

– Nadam se kako će Kup utakmice biti igrane u periodu priprema, zapravo moj prijedlog je da te utakmice zamijene sve prijateljske u tom pripremnom razdoblju – zaključuje Mađarić.

Igrači su puno radili sami – kilometri su pretrčani, sati vježbe odrađeni.

– Nama sportašima je nužno raditi na sebi, to jednostavno organizam sam od sebe traži, ali i svi zajedno smo željeli ostati odgovorni prema klubu i treneru. Svatko je radio koliko je mogao i siguran sam da ćemo se prvog dana priprema svi vratiti spremni za novi početak i nove pobjede – rekao je kapetan Papuka Tomislav Bušljeta.

MG 2969

Papuk je u proteklom razdoblju pokazao veliko zajedništvo, koje je i održalo ovaj klub na iznimnoj visokoj organizacijskoj i igračkoj razini te je zapravo prava šteta što je pandemija koronavirusa zaustavila ovu pravu priču. Uskoro slijedi nastavak, a kao odgovor na sva pitanja o nastavku sezone je osmijeh svakog igrača kada im se spomene povratak na zelene terene. Ta želja za povratkom na teren je najveća pobjeda sporta i Papuka nad trenutnim problemima.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content