U PROMETU „PO STAROM“ U tri dana 157 prekršaja, vozaču u Suhopolju „čestitka“ od najmanje 10 tisuća kuna

Ako je suditi po policijskim statistikama, a koje govore o većem broju prekršaja na našim prometnicama, onda se, nažalost, daje zaključiti kako smo se nakon popuštanja mjera vratili na „staro”.

PU virovitičko-podravska izvijestila je danas (četvrtak) kako su još prošlog vikenda policijski službenici Policijske uprave virovitičko – podravske nastavili s pojačanim nadzorom prometa na cestama zbog pogoršanja stanja sigurnosti na prometnicama. Promet su nastavili pojačano nadzirati i od početka tjedna, a u samo tri dana zabilježili su 157 prekršaja.

Kamere su tako u tri dana zabilježile 57 prekršaja nepoštivanja ograničenja brzine. Najveći prekršitelj “uhvaćen” je kamerom u Suhopolju – vozač osobnog automobila je u naselju (ograničenje brzine 50 km/h) u ponedjeljak u 10.40 sati upravljao brzinom od 112 km/h. Budući da je vozio brzinom koja je za 62 km/h bila viša od ograničenja, vozača očekuje najveća sankcija za ovu vrstu prekršaja. Slijedi mu ne samo novčana kazna od najmanje 10 000 kuna ili 60 dana zatvora, nego i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom 3 mjeseca i to ako mu je prvi prekršaj ove vrste. Upisuje mu se i 6 negativnih bodova, izvijestila je PU virovitičko-podravska.

Zatekli su i vozače bicikla pod alkoholom. Od 15 njih u tri dana, najviše je imao 44-godišnji biciklist, koji je u Rušanima u srijedu u 17 sati upravljao biciklom s čak 2.59 promila alkohola u krvi.

Policija je otkrila i sankcionirala i jednog vozača zbog upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 20 vozača i putnika u vozilima zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, 10 vozača zbog nepropisnog korištenja mobitela, 2 vozača mopeda i motocikla zbog nekorištenja zaštitne kacige te jednog vozača zbog nepoštivanja prednosti prolaska.

Kako bi sačuvali sigurnost svih sudionika u prometu, iz policije su najavili pojačane mjere i za vikend.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content